Δεν κυκλοφορούν σχεδόν καθόλου τρένα στη Γερμανία. Αλλά αυτά που κυκλοφορούν οι τιμές που προσφέρονται από την DB είναι στα ύψη!!
Τα υπεραστικά και περιφερειακά δρομολόγια της Deutsche Bahn βρίσκονται σε απεργία από την Τετάρτη. Για άλλη μια φορά σε βάρος των πελατών.
Το 59% των Γερμανών (4124 άτομα έλαβαν μέρος στην έρευνα του “YouGov”) δεν έχει καμία συμπάθεια για την απεργία, το 34% θεωρεί ότι είναι εντάξει.
Και ο σιδηρόδρομος; Κατάρτισε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης – αλλά μοιάζει με κοροϊδία.
Ενώ ένα εισιτήριο ICE χωρίς επιστροφή από το Βερολίνο στο Αμβούργο κοστίζει συνήθως μεταξύ 30 και 40 ευρώ, σήμερα πληρώνετε από 85 ευρώ και πάνω. Το
ίδιο ισχύει, για παράδειγμα, για τη διαδρομή Βερολίνο-Μόναχο (σήμερα 157 ευρώ, διαφορετικά 80 ευρώ) και για τη διαδρομή Βερολίνο-Φρανκφούρτη (σήμερα από 135 ευρώ, διαφορετικά 60 ευρώ).
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της DB, ο σιδηρόδρομος δρομολογεί μεγαλύτερα τρένα με περισσότερες θέσεις λόγω της απεργίας, προκειμένου να φτάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι στον προορισμό τους.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν ναύλοι εξοικονόμησης: “Ως εκ τούτου, μόνο οι κανονικοί ναύλοι flex είναι διαθέσιμοι προς το παρόν. Αυτά έχουν γενικά υψηλότερη τιμή λόγω του διευρυμένου εύρους των υπηρεσιών τους. Σε κάθε περίπτωση, σας συνιστούμε να κάνετε εγκαίρως κράτηση θέσης”.
Ο Detlef Neuß (69), μέλος του παγγερμανικού διοικητικού συμβουλίου της ένωσης επιβατών Pro Bahn, αναφέρει: “Όσο λιγότερες υπηρεσίες προσφέρονται, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή. Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την τιμή για να πείσουν τους πελάτες να ταξιδέψουν με τρένο σε λίγες ημέρες ή να στραφούν σε άλλο μέσο μεταφοράς”.
Έως και 400 τοις εκατό επιπλέον χρέωση
Αλλά και οι εταιρείες “FlixTrain”, έχουν αυξήσει τις τιμές τους ως αποτέλεσμα της απεργίας. “Έχω ακούσει ότι τα εισιτήρια είναι έως και 400% ακριβότερα”, λέει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pro Bahn.
Οι τιμές αυξάνονται και για την εναλλακτική σιδηροδρομική υπηρεσία “Flixbus”.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όσο περισσότεροι επιβάτες, τόσο πιο ακριβό είναι το ταξίδι.
“Εργαζόμαστε με ένα δυναμικό σύστημα τιμολόγησης που προσαρμόζεται στη χρησιμοποίηση της χωρητικότητας της εκάστοτε σύνδεσης. Πάντα συμβουλεύουμε: αν κάνετε κράτηση νωρίτερα, ταξιδεύετε φθηνότερα”, αναφέρει εκπρόσωπος.
Καθώς η απεργία δεν ήταν αναμενόμενη, πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα του κόστους. Ενώ ένα ταξίδι με λεωφορείο από το Βερολίνο στο Αμβούργο με απλή μετάβαση κόστιζε από 15 ευρώ τη Δευτέρα, σήμερα κοστίζει τουλάχιστον 45 ευρώ.
Υψηλό πρόσθετο κόστος
“Έπρεπε να πληρώσω περισσότερα από 290 ευρώ επιπλέον για δύο ταξίδια από το Ανόβερο στη Φρανκφούρτη τον περασμένο μήνα”, λέει ένας αναγνώστης της BILD.
“Επειδή δεν υπήρχε τρένο ICE από τη Φρανκφούρτη προς το Ανόβερο, πολλοί επιβάτες αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στη Φρανκφούρτη”.
Έπρεπε να πληρώσει ο ίδιος το ξενοδοχείο, τα γεύματα και τα κόμιστρα των ταξί.
Ενοχλητικό, γιατί τα πράγματα δεν κυλούσαν ομαλά ούτε αλλού: “Την περασμένη Δευτέρα, ένα δέντρο έπεσε στις γραμμές στο Γκέτινγκεν. Ο σιδηρόδρομος χρειάστηκε δύο ημέρες για να επισκευάσει τις εναέριες γραμμές. Απόλυτο χάος χωρίς καμία ενημέρωση στη Φρανκφούρτη.
Η εφαρμογή του σιδηροδρόμου έδειχνε τα τρένα ως ακυρωμένα, παρόλο που εκτελούσαν δρομολόγια.
Η μόνη παρηγοριά ήταν ότι η εφαρμογή ήξερε περισσότερα από το ενοχλημένο προσωπικό στο σημείο. Τα έξοδα για ξενοδοχείο, ταξί και αυτοσυγκέντρωση στο Κάσελ δεν επιστράφηκαν”.
GRland.info – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Όλες οι εθνικές και κρατιδιακές αργίες στη Γερμανία το 2024
- ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τι αλλάζει στον νέο νόμο περί γερμανικής υπηκοότητας;
- Πόσο κοστίζει η υποβολή αίτησης για τη γερμανική υπηκοότητα;
- Προσοχή καιρικά φαινόμενα: H καταιγίδα Jitka έφτασε στη Γερμανία
- Διαφορά 25 βαθμών Κελσίου: Ο καιρός στη Γερμανία τρελάθηκε!
- Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2024
- Ανάκληση προϊόντων σε όλη τη Γερμανία: Επικίνδυνο για αλλεργικούς