Η γερμανική ένωση δικαστών ζητεί τουλάχιστον 500 επιπλέον δικαστές σε παγγερμανικό επίπεδο, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιήσουν τα σχέδια του υπουργού Δικαιοσύνης Μπούσμαν για ταχύτερες διαδικασίες ασύλου…
Η Ένωση Γερμανών Δικαστών επέκρινε τα σχέδια που ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. Αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικά χωρίς πρόσθετο προσωπικό.
“Προκειμένου να επιτευχθεί ο πολιτικά διακηρυγμένος στόχος της γενικής ολοκλήρωσης των υποθέσεων ασύλου μέσα σε λίγους μήνες, χρειάζεται πρωτίστως μια επίθεση προσωπικού για τα διοικητικά δικαστήρια”, δήλωσε ο Sven Rebehn, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Δικαστών, στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine.
“Δεν θα λειτουργήσει χωρίς ένα ομοσπονδιακό σύμφωνο για το κράτος δικαίου που θα εξασφαλίζει εκτεταμένες επενδύσεις στο δικαστικό σώμα”, τόνισε. Ωστόσο, ακριβώς αυτή την υπόσχεση είχε βάλει στον πάγο ο συνασπισμός με το σύστημα της φωτεινής σηματοδότησης, επέκρινε ο Ρεμπέν.
“Η σωστή κατεύθυνση, αλλά όχι αρκετή”
Ο Μπούσμαν είχε ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα ότι οι διαδικασίες ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων επρόκειτο να εξορθολογιστούν σημαντικά. Οι μακροχρόνιες διαδικασίες αποτελούν βάρος για όλους τους εμπλεκόμενους.
Στις διαδικασίες ασύλου, συμβάλλουν επίσης στο να εδραιώνουν περαιτέρω την παραμονή τους στη Γερμανία άτομα χωρίς προοπτική παραμονής στη Γερμανία.
Οι δικαστές της δίκης στα διοικητικά δικαστήρια θα πρέπει στο μέλλον να είναι σε θέση να διεκπεραιώνουν μόνοι τους τις διαδικασίες από την αρχή.
Στις κύριες διαδικασίες ασύλου, για παράδειγμα, ένας δικαστής θα πρέπει στο μέλλον να αποφασίζει κανονικά μόνος του αντί για ένα τμήμα.
Ο κ. Rebehn συνέχισε λέγοντας ότι η δέσμη μεταρρυθμίσεων συνοψίζει πολλά μικρά σημεία που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν επαρκούν συνολικά. Για να μειωθεί η διάρκεια των διαδικασιών χρειάζονται τουλάχιστον 500 επιπλέον δικαστές σε εθνικό επίπεδο.
Στόχος: ολοκλήρωση των διαδικασιών σε λιγότερο από ένα έτος
Ο Μπούσμαν δήλωσε στη Funke Mediengruppe ότι η διάρκεια των διαδικασιών ασύλου διαφέρει σημαντικά από περιοχή σε περιοχή. “Αλλά ο μέσος όρος των δύο ετών αποτελεί πρόβλημα”.
Εκτός από βάρος για όσους ζητούν προστασία, αυτό αποτελεί επίσης βάρος για το κράτος πρόνοιας και θα μπορούσε να βλάψει την αποδοχή του νόμου περί ασύλου στο σύνολό του, είπε, προσθέτοντας ότι η δέσμη μέτρων που προτείνει για την επιτάχυνση των διαδικασιών προσφυγής για το άσυλο θα επιτύχει σημαντικές βελτιώσεις. Στόχος πρέπει να είναι οι διαδικασίες αυτές να ολοκληρώνονται στο μέλλον σε λιγότερο από έξι μήνες.
Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους μισθούς στη Γερμανία
- 7 φανταστικοί προορισμοί για να επισκεφθείτε στη Γερμανία
- Σας βοηθάει το παιδί σας στην εργασία; Δείτε τι ορίζει ο νόμος για να μην κατηγορηθείτε
- Επανάσταση στην έκδοση κλήσεων για πάρκινγκ: Επιτρέπεται μόνο αν είστε παρών;
- Κάνει ποδήλατο το παιδί σας και προκαλεί ατύχημα; Τι νομικές ευθύνες έχετε;
- Ελλάδα Vs Γερμανία: Πόσοι ενήλικες ζουν ακόμη με τους γονείς τους;
- Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν αυτόν τον κανόνα για το επίδομα παιδιού
- Δείτε τους 7 νέους κανονισμούς που ενέκρινε η Γερμανική Κυβέρνηση