Νέα χρονιά, νέα καριέρα; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της εταιρείας συμβούλων διαχείρισης McKinsey, ένας αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων στη Γερμανία είναι δυσαρεστημένος με τη δουλειά του.
Σχεδόν ένας στους τρεις εργαζόμενους σκέφτεται να παραιτηθεί μέσα στους επόμενους τρεις έως έξι μήνες.
Ευελιξία και υποστήριξη στην εργασία εξίσου σημαντικές με τον μισθό στη Γερμανία
Η μελέτη της McKinsey με τίτλο “Great Attrition”, που δημοσιεύθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, διεξήγαγε έρευνα σε περισσότερους από 16.000 ερωτηθέντες σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες και διαπίστωσε ότι ένα ολόκληρο τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκέφτεται να παραιτηθεί από τη δουλειά του μέσα στους επόμενους τρεις έως έξι μήνες.
Όπως σημειώνουν οι συντάκτες της μελέτης, το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό στην Ευρώπη, όπου οι άνθρωποι τείνουν να παραμένουν στη δουλειά τους μακροπρόθεσμα.
Στη Γερμανία, ερωτήθηκαν 1.286 άτομα. Από αυτούς, περίπου το 36% δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τους διευθυντές του, ενώ το 34% δήλωσε ότι δεν έχει προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι άνθρωποι δήλωσαν ότι ήταν πιο πιθανό να θέλουν να παραμείνουν σε μια θέση εργασίας εάν έπαιρναν δίκαιο μισθό, είχαν αξιόπιστους και συνεργάσιμους συναδέλφους και είχαν ευελιξία στο χώρο εργασίας. Αυτό ήταν συνηθισμένο σε όλη την Ευρώπη.
Η McKinsey αναφέρει ότι οι “ανθρώπινοι” παράγοντες ειδικότερα – οι εργαζόμενοι που θέλουν να αισθάνονται “δεσμευμένοι” και να υποστηρίζονται σε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, φιλόξενο και ευέλικτο – έχουν αυξήσει τη σημασία τους μετά την πανδημία του κοροναϊού.
Οι εργοδότες πρέπει να δράσουν για να διατηρήσουν τους εργαζομένους στη Γερμανία
Ο συνεργάτης της McKinsey Julian Kirchherr δήλωσε στο SPIEGEL ότι τα ευρήματα της έρευνας “θα πρέπει να αφυπνίσουν τις εταιρείες”, καθώς οι ευρωπαίοι εργοδότες μάχονται με υψηλό ποσοστό κενών θέσεων εργασίας και αυξανόμενο έλλειμμα δεξιοτήτων.
“Όποιος δεν καταβάλλει προσπάθειες για να κρατήσει τους εργαζομένους του θα πληγεί ιδιαίτερα σκληρά από την ύφεση”, δήλωσε.
“Με τον πληθωρισμό να ξεπερνά πλέον το 10%, οι εταιρείες θα πρέπει να προβούν σε γρήγορες προσαρμογές των πακέτων αμοιβών τους και να επικεντρωθούν στη στοχευμένη ανάπτυξη του προσωπικού”.
Πρόσθεσε ότι η συνταγή νίκης για όλες τις εταιρείες είναι απλή: δίκαιοι μισθοί, δίκαια αφεντικά και ωραίες ομάδες.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Αργίες 2023: Όλα τα γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια με μια ματιά
- Κανόνες για επιστροφή χριστουγεννιάτικων δώρων στη Γερμανία
- 5 τρόποι για να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα σαν Γερμανός
- Ποια ήταν η πιο ζεστή πόλη της Γερμανίας το 2022;
- Γερμανία: Οι πολίτες μπορούν να βλέπουν τα δεδομένα Schufa
- Η δραματική παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία
- Καφέ-εστιατόρια: Τι αλλάζει στην εστίαση το 2023 στη Γερμανία;
- Ποιες είναι οι προκλήσεις της Γερμανίας για το 2023;
- 8 σούπερ εκδηλώσεις στη Γερμανία τον Ιανουάριο του 2023
- Τι θα αλλάξει για τις οικογένειες στη Γερμανία το 2023;
- 2023: Οι οδηγοί στη Γερμανία πρέπει να γνωρίζουν τις αλλαγές!