Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει. Υπάρχουν, για παράδειγμα, οι πανέμορφες παραλίες, τα μαγευτικά τοπία και μια κουζίνα που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.
Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μεσογειακή χώρα κατατάσσεται τακτικά στους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Γερμανούς παραθεριστές. Οι προσιτές τιμές θα παίξουν επίσης ρόλο για πολλούς.
Ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μια επανεξέταση στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση εισήγαγε στις αρχές του έτους ένα «τέλος κλιματικής ανθεκτικότητας».
Από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, οι παραθεριστές έπρεπε να πληρώσουν τέλος δέκα ευρώ ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, επτά ευρώ σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, τρία ευρώ σε ξενοδοχεία τριών αστέρων και 1,50 ευρώ σε καταλύματα με ένα ή δύο αστέρια.
Το τέλος αυτό αυξάνεται τώρα και πάλι.
Η Ελλάδα απαιτεί πολλά από τους παραθεριστές
Για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, το τέλος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων αυξήθηκε στα 15 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ένα άλμα πέντε ευρώ.
Υπάρχουν επίσης αυξήσεις τιμών και σε άλλες κατηγορίες τιμών. Στο μέλλον, τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων θα χρεώνουν δέκα ευρώ ανά διανυκτέρευση και τα ξενοδοχεία τριών αστέρων οκτώ ευρώ.
Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να πληρώσουν το τέλος κατά το check in ή το check out.
Οι τουρίστες σπάνια περνούν μόνο μία νύχτα στην Ελλάδα- οι διακοπές μπορεί μερικές φορές να διαρκέσουν μία εβδομάδα.
Για επτά ημέρες σε ξενοδοχείο τριών αστέρων, η αύξηση του φόρου σημαίνει επιπλέον 56 ευρώ επιπλέον του πραγματικού κόστους του ξενοδοχείου.
Η τουριστική βιομηχανία δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με την κατάσταση.
Σε μια οργισμένη επιστολή, ο Γερμανικός Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Γραφείων καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προσφέρει μια μεταβατική περίοδο για την εισαγωγή των τελών.
Θα πρέπει επίσης να υπάρξουν ειδικές διατάξεις για τα πακέτα διακοπών που έχουν ήδη πωληθεί.
Η Ελλάδα σύντομα αδιάφορη για τους παραθεριστές;
Εξάλλου, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δύσκολα μπορούν να εξηγήσουν στους πελάτες τους ότι θα πρέπει πλέον να πληρώσουν ένα σημαντικό πρόσθετο τέλος.
Σύμφωνα με την επιστολή προς την Ελληνίδα υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η γερμανική αγορά είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στις τιμές.
Ακόμη και αν αυτό ισχύει για όλες τις αγορές και δεν αποτελεί γερμανική ιδιαιτερότητα, το σημείο είναι σίγουρα κατανοητό.
Ο ταξιδιωτικός σύνδεσμος υποστηρίζει επίσης ότι το υψηλότερο κόστος θα μπορούσε να οδηγήσει στο να γίνει η Ελλάδα λιγότερο ελκυστική.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδος, Γιάννης Χατζής, συμφωνεί.
Αντίστοιχα, δηλώνει στην «Tagesspiegel»: «Η προειδοποίηση ότι αυτή η αύξηση των τελών θα μπορούσε να αποτρέψει τους ταξιδιώτες από το να επιλέξουν την Ελλάδα θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, ιδίως δεδομένου ότι η Γερμανία είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές προέλευσης της Ελλάδας».
Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Πόσο φόρο ακίνητης περιουσίας θα πληρώνουν οι κάτοικοι από το 2025;
- Οι κρατήσεις για τα συντάξιμα αυξάνονται: Πόσο καθαρό μισθό θα έχετε;
- Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν κάνετε μια κλήση έκτακτης ανάγκης;
- Σάλος σε εγκαίνια: Ιδιοκτήτρια από την Αλβανία δεν επιτρέπει άνδρες στο κατάστημά της
- Τι μισθό λαμβάνουν οι υπάλληλοι σε UPS – DHL – Hermes στη Γερμανία;
- Οι «καλύτερες» εταιρείες στη Γερμανία για νέους επαγγελματίες