Η δηλητηριώδης κάμπια εξαπλώνεται και στη Γερμανία: Πώς να αναγνωρίσετε και να καταπολεμήσετε τη κάμπια; (Der Goldafter – Euproctis chrysorrhoea)
Ορισμένοι άνθρωποι είναι ήδη εξοικειωμένοι και γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να αποφεύγετε τις κάμπιες. Όμως ένα άλλο είδος εξαπλώνεται στη Γερμανία – με αρνητικές συνέπειες για τον άνθρωπο και τη φύση.
Από το 2001, η κάμπια (Euproctis chrysorrhoea) έχει εμφανιστεί σε μεγάλους αριθμούς στη Φραγκονία, τη Σουαβία και την Κάτω Βαυαρία. Έκτοτε, η “goldafter”, όπως αποκαλείται στην καθομιλουμένη η προνύμφη της πεταλούδας, τραβάει ξανά την προσοχή, αναφέρει το “Bayerische Landesanstalt für Wald und Forstwirtschaft” (LWF) στο περιοδικό “Wald-Wissenschaft-Praxis”.
Σύμφωνα με το LWF, τον Μάιο του 2009 σε μια κοινότητα στη Βαυαρία, μετά την εκτέλεση των εργασιών κοπής, οι εργαζόμενοι παραπονέθηκαν για δερματικούς ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις.
Οι κάμπιες έχουν τρίχες που μπορούν συχνά να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις κατά την επαφή. Το δηλητήριο που απελευθερώνεται όταν σπάνε οι τρίχες αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνες όπως η ισταμίνη. Πρόκειται για μια ουσία-αγγελιοφόρο που προκαλεί διόγκωση των ιστών κατά τη διάρκεια φλεγμονωδών αντιδράσεων, μεταξύ άλλων, εξηγεί το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας.
Επειδή η κάμπια (Euproctis chrysorrhoea) είναι μια μεσογειακή πεταλούδα που της αρέσουν οι ζέστες, η κλιματική αλλαγή του προσφέρει όλο και περισσότερες ευκαιρίες να γίνει ενδημικό στη Γερμανία. Το Βρανδεμβούργο και η Σαξονία-Άνχαλτ επηρεάζονται ιδιαίτερα από την εξάπλωσή της, αλλά και οι παράκτιες περιοχές στο βορρά.
Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε την κάμπια;
Είναι μια χιονόλευκη πεταλούδα με άνοιγμα φτερών περίπου 3 εκατοστά, η οποία πετάει τη νύχτα, ενημερώνει το Κρατικό Ινστιτούτο Γεωργίας της Σαξονίας-Άνχαλτ. Το κεφάλι και η μπροστινή κοιλιά καλύπτονται από λευκές τρίχες, η κοιλιά από σκούρες έως χρυσοκάστανες τρίχες. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο αντιμετώπισης είναι το κόψιμο και το κάψιμο των ιστών πριν από την έναρξη της διατροφής την άνοιξη. Είναι σημαντικό να φοράτε κατάλληλο προστατευτικό ρουχισμό ή να προσλάβετε μια εξειδικευμένη εταιρεία.
Τι πρέπει να κάνετε αν έρθετε σε επαφή με την κάμπια;
Η διαδικτυακή πύλη “Reisereporter.de” συμβουλεύει: Όποιος έχει έρθει σε επαφή με την κάμπια ή με τις τρίχες της πρέπει να ξεπλύνει τις προσβεβλημένες περιοχές με νερό το συντομότερο δυνατό. Το ερεθισμένο δέρμα μπορεί να δροσιστεί ή να τριφτεί με μια αλοιφή που περιέχει κορτιζόνη. Σε περίπτωση σοβαρών αντιδράσεων, όπως φουσκάλες, πυρετός και ρίγη, θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- 5 πόλεις εκτός Γερμανίας για να επισκεφθείτε με το εισιτήριο 49€
- Επιτρέπεται να καπνίζετε στο μπαλκόνι σας στη Γερμανία;
- Τι να κάνω αν χάσω την δουλειά μου στη Γερμανία;
- 8 σημάδια ότι το καλοκαίρι έφτασε στη Γερμανία
- Τα πέντε πιο υποτιμημένα πράγματα στη Γερμανία
- Προμηθευτές για ρεύμα και φυσικό αέριο στη Γερμανία
- Βοήθεια για εισαγωγή και εξαγωγή οχημάτων στη Γερμανία
- Κατασκευαστής ανακαλεί διάφορα λουκάνικα και προϊόντα κρέατος