Πώς αισθάνονται οι Γερμανοί για τον ύπνο τους; Μια μελέτη δείχνει ποιες πόλεις αναζητούν περισσότερο λύσεις. Το Μόναχο ξεχωρίζει από μία άποψη…
Ο ύπνος δεν είναι απλώς μια φάση ανάκαμψης, αλλά ένα κεντρικό στοιχείο της σωματικής και ψυχικής μας υγείας: ενώ κοιμόμαστε, το σώμα αναγεννάται και επεξεργάζεται τις εμπειρίες της ημέρας.
Επομένως, η παρατεταμένη στέρηση ύπνου μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.
Η διαδικτυακή ιατρική πρακτική Zava έχει αφιερωθεί στο θέμα της κατάστασης του ύπνου του πληθυσμού.
Όσον αφορά το γενικότερο θέμα του ύπνου, οι κάτοικοι του Μονάχου ξεχωρίζουν.
Οι κάτοικοι του Μονάχου ενδιαφέρονται για αυτά τα θέματα
Σύμφωνα με την πλατφόρμα δεδομένων Statista, περίπου το 43% όλων των Γερμανών υποφέρει από προβλήματα ύπνου και έξι στους 100 ανθρώπους υποφέρουν επίσης από κάποια διαταραχή ύπνου.
Με αυτό το σκεπτικό, η διαδικτυακή ιατρική πρακτική Zava διερεύνησε ποιες γερμανικές πόλεις ανησυχούν περισσότερο για τον ύπνο τους: για να το κάνει αυτό, συνέλεξε και ανέλυσε δεδομένα αναζήτησης στο Google για διάφορους όρους που σχετίζονται με τον ύπνο για μια περίοδο 12 μηνών.
Το Μόναχο ξεχωρίζει στα αποτελέσματα από μία άποψη: σύμφωνα με τη μελέτη, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του κρατιδίου αναζητούν συχνότερα στο διαδίκτυο γενικά θέματα που σχετίζονται με τον ύπνο (1121 ερωτήματα αναζήτησης ανά 100.000 κατοίκους).
Υπήρξαν 920 ερωτήματα αναζήτησης για διαταραχές ύπνου και 1010 για κούραση και εξάντληση κατά την περίοδο που αναλύθηκε.
Μόνο 17 κάτοικοι του Μονάχου αναζήτησαν πληροφορίες σχετικά με το θέμα του ύπνου και της ψυχικής υγείας, ενώ 16 αναζήτησαν τις επιπτώσεις της στέρησης ύπνου (ανά 100.000 κατοίκους).
Αυτές οι πόλεις ανησυχούν περισσότερο και λιγότερο για τον ύπνο τους
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι κάτοικοι της Φρανκφούρτης ανησυχούν περισσότερο για τον ύπνο τους στο σύνολο της Γερμανίας: λήφθηκαν υπόψη ερωτήματα αναζήτησης που αφορούσαν τον ύπνο γενικά, τις διαταραχές του ύπνου, τη σχέση μεταξύ ύπνου και ψυχικής υγείας και τις επιπτώσεις της στέρησης ύπνου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι κάτοικοι της Καρλσρούης ανησυχούν λιγότερο για τον ύπνο τους: κατά την περίοδο που αναλύθηκε, κανένας κάτοικος της Καρλσρούης, για παράδειγμα, δεν έψαξε στο Google τη σχέση μεταξύ ύπνου και ψυχικής υγείας.
Επίσης, υπήρχαν μόνο 39 αναζητήσεις ανά 100.000 κατοίκους για τις επιπτώσεις της στέρησης ύπνου.