Δικαστική διαμάχη ιστοσελίδων πορνό με το γερμανικό κράτος
Πρέπει οι εταιρείες άλλων χωρών της ΕΕ να συμμορφώνονται με τους γερμανικούς νόμους περί προστασίας των νέων; Μια διαμάχη σχετικά με τη διανομή πορνογραφικού υλικού περνά στον επόμενο γύρο.
Η νομική διαμάχη σχετικά με τη διανομή πορνογραφικού διαδικτυακού υλικού από άλλες χώρες της ΕΕ και την προστασία των ανηλίκων στη Γερμανία είναι πιθανό να τραβήξει για αρκετό καιρό.
Κατά την κύρια διαδικασία στο Διοικητικό Δικαστήριο του Ντίσελντορφ, η προεδρεύουσα δικαστής Maria Appelhoff-Klante κατέστησε σαφές την Τρίτη ότι θα επιτρέψει την άσκηση έφεσης στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, “ανεξάρτητα από το πώς θα αποφασίσει το τμήμα”.
Αυτό συμβαίνει επειδή μέχρι στιγμής δεν υπάρχει “νομολογία του ανώτατου δικαστηρίου” στον τομέα αυτό. Οι δικαστές του Ντίσελντορφ δεν έλαβαν αρχικά απόφαση.
Τρεις εταιρείες με έδρα την Κύπρο, οι οποίες διαχειρίζονται πορνογραφικές πύλες με πολλά εκατομμύρια χρήστες, μηνύουν ενώπιον του διοικητικού δικαστηρίου την Κρατική Αρχή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (LfM).
Η κρατική υπηρεσία τους είχε απαγορεύσει να διανέμουν πορνογραφικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο χωρίς έλεγχο ηλικίας στη Γερμανία, επικαλούμενη τον νόμο περί προστασίας της νεολαίας.
Μεταξύ άλλων, η κρατική υπηρεσία απαιτεί από τους διαχειριστές πυλών να δημιουργούν κλειστές ομάδες χρηστών όταν διανέμουν πορνογραφικό περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να είναι προσβάσιμο μόνο σε ενήλικες.
“Επιβολή της αποτελεσματικής προστασίας των ανηλίκων”
Στην ουσία, τα μέρη διαφωνούν για το κατά πόσον μπορούν να απαιτηθεί από εταιρείες άλλων χωρών της ΕΕ, των οποίων τα προγράμματα είναι προσβάσιμα παγκοσμίως, να συμμορφώνονται με τη γερμανική νομοθεσία περί προστασίας των νέων.
Επιπλέον, το ερώτημα είναι αν οι γερμανικές αρχές είναι εξουσιοδοτημένες να αναλάβουν δράση σε αυτό το πλαίσιο – ή αν αντ’ αυτού θα είναι υπεύθυνες οι αρχές της έδρας του εκάστοτε φορέα εκμετάλλευσης.
Σε συνοπτικές διαδικασίες, το τμήμα του Ντίσελντορφ είχε ήδη αποφανθεί υπέρ της κρατικής αρχής μέσων ενημέρωσης το 2021.
Οι αποφάσεις επιβεβαιώθηκαν από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του NRW (OVG) τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο διευθυντής της LfM Tobias Schmid δήλωσε στην Deutsche Presse-Agentur: “Στο τέλος, θα επιβάλουμε την αποτελεσματική προστασία της νεολαίας”.
Στις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες, επίσης, είναι πλέον σαφές ότι “το θέμα αυτό δεν πρόκειται πλέον να εξαφανιστεί από την ημερήσια διάταξη”.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Γερμανία: Πως μπορείτε να πάρετε σύνταξη 5 χρόνια νωρίτερα;
- Αυτά τα χαρτονομίσματα μπορεί να αξίζουν μια μικρή περιουσία
- Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή Έλληνας επιχειρηματίας στη Γερμανία
- Αυτά αλλάζουν τον Απρίλιο του 2023 στη Γερμανία…
- Πάσχα 2023 Γερμανία: Τι γιορτάζεται – ποιες ημέρες είναι αργίες;
- Πώς να γιορτάσετε το Πάσχα 2023 στη Γερμανία
- Ποιο σούπερ μάρκετ έχει το πιο αφιλόξενο προσωπικό;
- Τι ποσοστό του μισθού ξοδεύεται για το ενοίκιο στη Γερμανία
- ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: 2 αλυσίδες κολοσσοί ξεκινούν μεγάλη ανάκληση τροφίμων
- Γνωρίζετε την πιο ακριβή δημόσια τουαλέτα της Γερμανίας;
- Το εισιτήριο των 49 ευρώ τίθεται σε κυκλοφορία σε όλη τη Γερμανία
- Γερμανία: Έρχεται προκαταβολή 10 ευρώ για ένα κιβώτιο μπύρας;
- Ταξίδι στη Γερμανία το Πάσχα 2023 – Όσα πρέπει να γνωρίζετε!
- Η Edeka βγάζει το αλάτι από το ψωμί και βάζει νέο συστατικό