Δεντρολίβανο, το ελιξίριο της νεότητας!
Η ιστορία αναφέρει το δεντρολίβανο ως το ελιξίριο της νεότητας. Θεωρείται πως μόνο η μυρωδιά του φυτού, αρκεί για να διατηρήσει κανείς τη νεότητά του.
Στην αρχαιότητα και οι Έλληνες αλλά και οι Ρωμαίοι είχαν το δεντρολίβανο σε μεγάλη εκτίμηση.
Ήταν μάλιστα ένα ιερό φυτό, που συμβόλιζε τόσο την αγάπη όσο και το θάνατο, γι’ αυτό το λόγο το χρησιμοποιούσαν στις γαμήλιες τελετές, αλλά το φύτευαν και στους τάφους.
Κατά τους κλασικούς χρόνους, έγινε γνωστό σαν το φυτό της πίστης, της αγάπης και της φιλίας.
Στην αρχαία Αίγυπτο, αλλά και στη Μεσαιωνική Ευρώπη, χρησιμοποιούσαν το φυτό για τον εξαγνισμό, καίγοντας τα ξερά κλαδιά από το φυτό.
Έγχυμα δεντρολίβανου: Παρασκευή και χρήση του
Για να παρασκευάσουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού έγχυμα δεντρολίβανου βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
Προσοχή! Η διαδικασία γίνεται εκτός φωτιάς. Αφού βάλουμε το δεντρολίβανο στο ζεστό νερό, σκεπάζουμε το φλιτζάνι και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Το έγχυμα του δεντρολίβανου το χρησιμοποιούμε σήμερα κατά της εξάντλησης και της αδυναμίας, κατά της γρίπης, κατά των ρευματικών πόνων αλλά και κατά του πονοκεφάλου.
Το έγχυμα του βοτάνου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο τελευταίο ξέπλυμα των μαλλιών κατά της πιτυρίδας και της τριχόπτωσης.
Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
Όπως και το έγχυμα, έτσι και το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, είναι πολύ βοηθητικό κατά της πιτυρίδας και της τριχόπτωσης.
Αρκεί να προσθέσουμε λίγες σταγόνες στο σαμπουάν μας.
Ρίχνοντας 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου μαζί με νερό, στον καυστήρα για τα αιθέρια έλαια, βοηθάμε το αναπνευστικό σύστημα, σε βρογχίτιδα και άσθμα.
Αν διαλύσουμε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο, σε κάποιο λάδι βάσης (αμυγδαλέλαιο, ηλιέλαιο, ελαιόλαδο κλπ) έχουμε ένα βοηθητικό μείγμα για μασάζ, για τις πονεμένες από ρευματικά αρθρώσεις, αλλά και για στραμπούληγμα.
Είναι πολύ βοηθητικό, όταν θέλουμε να «καθαρίσουμε» το μυαλό μας από τις πολλές σκέψεις και να συγκεντρωθούμε κάπου.
Προσοχή στη χρήση του
Αποφεύγετε να το χρησιμοποιείτε βράδυ, γιατί μπορεί να προκαλέσει αϋπνία. Επίσης απαγορεύεται η χρήση του δεντρολίβανου από εγκύους και υπερτασικούς.
«Αν αισθάνεσαι αδύναμος, βράσε τα φύλλα σε καθαρό νερό και πλύσου και μετά θα λάμπεις, μύρισέ το και θα νιώσεις νέος.» Βοτανολόγιο του Banckes, 1525.
Γράφει η Καρίν Σουβατζόγλου, αρωματοθεραπεύτρια, ενεργειακή θεραπεύτρια και Life coacher.
Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ
Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: