Ο μέσος κάτοικος του Μονάχου ξοδεύει 52 ώρες σε κυκλοφοριακή συμφόρηση κάθε χρόνο. Αυτό φέρνει τη βαυαρική πρωτεύουσα στην τρίτη θέση μεταξύ των πιο επιβαρυμένων πόλεων της Γερμανίας. Σύμφωνα με μελέτη, αυτό κοστίζει στους Γερμανούς αυτοκινητιστές 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Ο μέσος μετακινούμενος στη Γερμανία ξοδεύει 40 ώρες το χρόνο σε μποτιλιάρισμα, ενώ ένας μετακινούμενος στο Μόναχο ξοδεύει ακόμη και 52 ώρες. Αυτό υπολόγισε ο πάροχος υπηρεσιών κυκλοφοριακών δεδομένων Inrix.
Οι Αμερικανοί ερευνητές της κυκλοφορίας δημοσίευσαν μια παγκόσμια μελέτη για την κατάσταση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις μεγάλες πόλεις.
Το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας συνίσταται στη συλλογή και ανάλυση δεδομένων που σχετίζονται με την οδική κυκλοφορία από πολλές διαφορετικές πηγές δεδομένων, όπως smartphones, δεδομένα οχημάτων, δελτία καιρού και webcams, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα για την κατάσταση της κυκλοφορίας.
Κόστος 427 ευρώ ανά οδηγό – Βερολίνο και Στουτγάρδη μπροστά από το Μόναχο
Αν υπολογίσετε το μισό μέσο ωρομίσθιο μόνο για την απώλεια χρόνου, το κόστος ανέρχεται σε 427 ευρώ ανά οδηγό.
“Σε ολόκληρη τη Γερμανία, η κυκλοφοριακή συμφόρηση κοστίζει στους οδηγούς 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 14% αύξηση σε σχέση με το 2022”, δήλωσε η Inrix.
Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές δημοσίευσαν στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της κυκλοφοριακής συμφόρησης σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.
Το Μόναχο είναι η μόνη πόλη της Βαυαρίας που περιλαμβάνεται.
Με μέσο όρο 52 ώρες συμφόρησης, το Μόναχο βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Μόνο οι κάτοικοι του Βερολίνου (55 ώρες) και οι κάτοικοι της Στουτγάρδης (53 ώρες) ξοδεύουν περισσότερο χρόνο.
Για τον υπολογισμό του χαμένου χρόνου, η Inrix συγκρίνει τη διάρκεια των μετακινήσεων τη νύχτα σε ανοιχτά τμήματα δρόμου με τους χρόνους σε ώρες αιχμής κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Αλλαγμένη κυκλοφοριακή συμπεριφορά – μποτιλιάρισμα όλη την ημέρα
Στα χρόνια του κοροναϊού, η κυκλοφοριακή συμφόρηση είχε μειωθεί, αλλά τώρα τα επίπεδα προ του κοροναϊού έχουν φθάσει και πάλι ή και ξεπεραστεί.
Ωστόσο, η κυκλοφοριακή συμπεριφορά των ανθρώπων έχει αλλάξει: Ενώ παλαιότερα υπήρχαν ώρες αιχμής κυρίως το πρωί και το βράδυ, τα μποτιλιαρίσματα κατανέμονται πλέον καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία των αμερικανών ερευνητών. Αυτό σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγει κανείς από τα μποτιλιαρίσματα.
Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη παρατηρήθηκε στις μετακινήσεις προς το κέντρο της πόλης.
Αυτές μειώθηκαν απότομα στις μεγάλες πόλεις του Βερολίνου, του Αμβούργου, του Μονάχου και της Κολωνίας, καθώς και στη Φρανκφούρτη: “Στο Βερολίνο έως και 17% και στο Μόναχο κατά 16%” σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Ταυτόχρονα, όμως, αυξήθηκαν οι καθυστερήσεις λόγω μποτιλιαρίσματος ή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
“Αυτό υποδηλώνει μια υφέρπουσα απομάκρυνση από τα κέντρα των πόλεων και μια μεγαλύτερη μετατόπιση της κυκλοφορίας σε απομακρυσμένες περιοχές”, εξήγησαν οι αξιολογητές των κυκλοφοριακών δεδομένων.
Η πρωινή επιβατική κίνηση έχει αυξηθεί.
Περισσότερη συμφόρηση σε άλλα μέρη του κόσμου
Μεγαλύτερες πόλεις, μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση: Παρίσι, Λονδίνο και Πόλη του Μεξικού – εδώ οι χρόνοι κυκλοφοριακής συμφόρησης είναι σχεδόν διπλάσιοι από ό,τι στις γερμανικές πόλεις.
Η Νέα Υόρκη κατέχει την πρώτη θέση. Εδώ οι οδηγοί περνούν κατά μέσο όρο 101 ώρες το χρόνο κολλημένοι σε μποτιλιαρίσματα – αυτό είναι σχεδόν μισή ετήσια άδεια σε ώρες εργασίας.
Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Τι αλλάζει για τους πολίτες της Γερμανίας τον Ιούλιο του 2024;
- Μεγάλη μελέτη: Ποιος είναι ο μέσος μισθός στη Γερμανία;
- Η αστυνομία προσφέρει αμοιβή 50.000Ε για τον θάνατο ενός Έλληνα στη Γερμανία
- Επιτρέπεται να υψώσετε ή να κατέχετε ελληνική σημαία στη Γερμανία;
- Γερμανοί Vs Έλληνες: Ποιοι είναι πιο πλούσιοι; Τα στοιχεία σοκάρουν