Μια γιγαντιαία οικολογική απάτη με ζημιές δισεκατομμυρίων για τους Γερμανούς οδηγούς! Δεκάδες χρηματοδοτούμενα από τη Γερμανία έργα για τη μείωση των εκπομπών CO₂ στην Κίνα ήταν ψεύτικα…
Η παρακολούθηση από τις γερμανικές αρχές ήταν ανεπαρκής, οι απαιτήσεις ήταν πολύ εύκολο να παρακαμφθούν και η έγκριση από τους φορείς πιστοποίησης φέρεται να ήταν πλαστή!
Πρόκειται για δήθεν φιλικά προς το κλίμα έργα στα οποία συμμετέχουν εταιρείες ορυκτελαίων προκειμένου να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις για την προστασία του κλίματος από τη λεγόμενη ποσόστωση αερίων του θερμοκηπίου.
Η ποσόστωση εξαρτάται από το πόσα επιβλαβή αέρια του θερμοκηπίου παράγονται από τα καύσιμα που πωλούν οι εταιρείες.
Προστίθεται στην τιμή ανά λίτρο στην αντλία μαζί με την εισφορά CO₂.
Τώρα έχει αποδειχθεί ότι τα περισσότερα από τα έργα ήταν πλαστά ή απλώς δεν υπήρχαν.
Για παράδειγμα, οι Γερμανοί οδηγοί λέγεται ότι πλήρωσαν 80 εκατομμύρια ευρώ για ένα υποτιθέμενο έργο προστασίας του κλίματος σε μια κινεζική επαρχία Ουιγούρων με την εισφορά για το κλίμα.
Κατά την έρευνα, αποδείχθηκε ότι η τοποθεσία που δηλώθηκε ήταν απλώς ένα εγκαταλελειμμένο κοτέτσι, ανέφερε το περιοδικό “Frontal” του ZDF.
“Από τα 75 έργα που προσμετρήθηκαν στη γερμανική ποσόστωση για τα αέρια του θερμοκηπίου, βρήκαμε μόνο ένα που δεν ήταν ύποπτο”, δήλωσε η Sandra Rostek, επικεφαλής του συνδέσμου βιομηχανίας βιοενέργειας, σε μια συζήτηση εμπειρογνωμόνων με εκπροσώπους της βιομηχανίας στην Μπούντεσταγκ, όπως αναφέρει η WELT.
Η βιομηχανία υποθέτει ζημία ύψους 4,5 δισ. ευρώ
Σύμφωνα με την ένωση, η ζημία για τη γερμανική ενεργειακή μετάβαση στον τομέα των μεταφορών θα μπορούσε να ανέλθει σε πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Χρήματα που έχουν πληρώσει οι Γερμανοί αυτοκινητιστές στην αντλία βενζίνης!
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Dirk Messner, παραπονέθηκε ότι η υπηρεσία του είχε πολύ λίγες επιλογές κατά τη διάρκεια της αναθεώρησης.
Είχαν εξεταστεί 40 έργα και τέσσερις αιτήσεις στη συνέχεια σταμάτησαν. Ωστόσο, προφανώς είχαν να κάνουν με ένα “πλέγμα απάτης”!
Αυτό ήρθε στο φως μόνο όταν οι εταιρείες βιοενέργειας κάλεσαν ντετέκτιβ στην Κίνα μετά από πληροφορίες από Κινέζους πληροφοριοδότες.
Υπάρχει τώρα επείγουσα υποψία απάτης σε 62 από τις 75 περιπτώσεις, ενώ σε άλλες δώδεκα περιπτώσεις δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες.
Πώς λειτούργησε η οικολογική απάτη
Στην περίπτωση της εμπορίας πιστοποιητικών, προφανώς αρκούσε οι υποτιθέμενοι κατασκευαστές να παρέχουν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος τις συντεταγμένες των υποτιθέμενων τοποθεσιών των εγκαταστάσεων.
Οι τοποθεσίες λέγεται ότι ελέγχθηκαν μόνο μετά από καταγγελίες των εταιρειών – με απίστευτα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τη WELT, όταν τα δεδομένα εισήχθησαν στο Google Maps, προέκυψε ότι οι αναφερόμενες τοποθεσίες βρίσκονταν μόνο σε ερημικά μέρη στην έρημο Ουιγούρ στη βορειοδυτική Κίνα.
Όταν ρωτήθηκε από το ZDF, η πετρελαϊκή πολυεθνική Shell, για παράδειγμα, δήλωσε ότι τα έργα στην Κίνα είχαν ελεγχθεί από ανεξάρτητους φορείς ελέγχου.
Μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν ενδείξεις για αποκλίσεις.
Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Πως θα κερδίσετε μείωση του ενοικίου σας στη Γερμανία;
- 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους μισθούς στη Γερμανία
- 5 γερμανικά ποτά που πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι
- 7 φανταστικοί προορισμοί για να επισκεφθείτε στη Γερμανία
- Ποια είναι η αξία του μισθού σας σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης;
- Σας βοηθάει το παιδί σας στην εργασία; Δείτε τι ορίζει ο νόμος για να μην κατηγορηθείτε
- Η Γερμανία και νόμοι της: Τι επιτρέπεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου;
- 2ος στην Ευρώπη: Πού βρίσκεται ο μακρύτερος αυτοκινητόδρομος της Γερμανίας;