Αλλάζουν το γονιδίωμα του ήπατος τα εμβόλια mRNA;
Προκαλούνται αλλαγές στο γονιδίωμα του ήπατος από τα εμβόλια mRNA; Το ερώτημα αυτό διατυπώνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, με βάση μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Lund στο Μάλμε.
Οι Σουηδοί επιστήμονες πραγματοποίησαν in vitro πειράματα με μια ανθρώπινη κυτταρική σειρά ήπατος.
Χρησιμοποίησαν μια πολύ υψηλή δόση του εμβολίου BNT162b2 από την Biontech/Pfizer σε σχέση με τον αριθμό των κυττάρων, τα οποία δεν θα χρησιμοποιούνταν στον εμβολιασμό.
Οι προκλινικές μελέτες του εμβολίου mRNA στο εργαστήριο έδειξαν αναστρέψιμες ηπατικές επιδράσεις σε ζώα που έλαβαν την ένεση BNT162b2.
Επιπλέον, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το RNA του SARS-CoV-2 μπορεί να αντιστραφεί και να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα των ανθρώπινων κυττάρων.
Σε αυτή τη μελέτη, διερευνήθηκε εργαστηριακά η επίδραση του BNT162b2 στην κυτταρική σειρά ανθρώπινου ήπατος Huh7.
Τα κύτταρα Huh7 εκτέθηκαν σε BNT162b2 και πραγματοποιήθηκε ποσοτική PCR σε RNA που εκχυλίστηκε από τα κύτταρα.
Ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα BNT162b2 σε κύτταρα Huh7 και αλλαγές στη γονιδιακή έκφραση.
Οι αναλύσεις PCR έδειξαν ότι το BNT162b2 mRNA μεταγράφηκε ενδοκυτταρικά και ενσωματώθηκε στο DNA μέσα σε 6 ώρες”, αναφέρει το ιατρικό περιοδικό Pharmazeutische Zeitung
Ωστόσο, η σουηδική μελέτη σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός με mRNA προκαλούσε γενετικές αλλαγές στο ανθρώπινο ήπαρ.
Και οι συγγραφείς της μελέτης επίσης, δεν ισχυρίζονται ποτέ ότι η διαδικασία που περιγράφουν συνεπάγεται προβλήματα υγείας.
«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η δημοσίευση κυκλοφορεί ευρέως σε κύκλους σκεπτικιστών και αντιπάλων του εμβολίου, αν και πρέπει να τονιστεί ότι οι ίδιοι οι συγγραφείς της μελέτης ούτε παρέχουν δεδομένα ούτε υποδεικνύουν ότι μπορεί να προκύψουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας ως αποτέλεσμα της εφαρμογής ενός εμβολίου mRNA»,αναφέρει το Pharmazeutische Zeitung .
Πολλές ενστάσεις για τη σουηδική έρευνα
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι « υπάρχουν επίσης πολλοί επικριτές της τρέχουσας σουηδικής μελέτης, ειδικά στο Twitter.
Κατά κανόνα, δεν αμφισβητούν την ορθότητα των δημοσιευμένων στοιχείων. Αντίθετα, επικρίνουν τον πειραματικό σχεδιασμό της μελέτης, σε πολλά σημεία.
Μια ένσταση φορά τις συγκεντρώσεις RNA που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη. Οι σουηδοί ερευνητές λένε ότι περίπου 200.000 κύτταρα Huh7 υποβλήθηκαν σε επεξεργασία, με 0,15 έως 0,6 μg mRNA συσκευασμένο σε νανοσωματίδια λιπιδίων.
Αν υποθέσει κανείς ότι περίπου το 20% μιας δόσης 30 μg εμφανίζεται στο ήπαρ , όπως έχουν δείξει τοξικολογικές μελέτες σε ποντίκια, και ότι ένα ανθρώπινο ήπαρ περιέχει περίπου 170 δισεκατομμύρια ηπατοκύτταρα, γίνεται σαφές πόσο εξωπραγματικά υψηλή θα πρέπει να είναι η δόση για να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους συγκρίσιμες ποσότητες, όπως χρησιμοποιήθηκαν in vitro στη σουηδική μελέτη».
Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι «για τους ανθρώπους που είναι δύσπιστοι σχετικά με τα εμβόλια που βασίζονται σε γονίδια, η μελέτη του σουηδικού πανεπιστημίου φαίνεται να προτείνει μια σειρά επιχειρημάτων.
Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αυτή η δημοσίευση δεν παρέχει καμία ένδειξη, πόσο μάλλον απόδειξη, ότι η μεταγραφή του mRNA του εμβολίου, σε DNA ,είναι στην πραγματικότητα βιολογικής σημασίας».
Πηγή: naftemporiki.gr
Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Γερμανία: Οι πολίτες καλούνται να μην αγοράζουν πανικόβλητοι
- Κατά 62% ακριβότερο το ρεύμα στη Γερμανία σε σχέση με τον Δεκέμβριο
- Γερμανία: Εφάπαξ επίδομα 300€ για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
- Γερμανία: Άρση των περισσότερων μέτρων για την πανδημία από Κυριακή
- Ποια είναι η ασφαλέστερη μεγάλη πόλη της Γερμανίας;
- Λήγουν τα μέτρα: Εγκρίθηκε ο νέος νόμος στη Γερμανία
- Τέλος στο 3G στους σιδηροδρόμους στη Γερμανία
- Γερμανία: Ετοιμάζει πρόστιμο έως 3.000 ευρώ για κάπνισμα στο ΙΧ
- Τα τεστ κορωνοϊού θα παραμείνουν δωρεάν στη Γερμανία
- Καύσιμα, Ενέργεια, ΜΜΜ: Τα μέτρα ανακούφισης στη Γερμανία
- Ποιος θα λάβει την επιδότηση θέρμανσης στη Γερμανία;