Αυστρία: Κατάσχεση οχήματος για όσους παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας
«Το αυτοκίνητο γίνεται ένα ανεξέλεγκτο όπλο και κίνδυνος για απολύτως αθώους ανθρώπους»
Θα στερούνται το αυτοκίνητό τους όσοι παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας στην Αυστρία.
Τα αυτοκίνητα θα κατάσχονται και θα βγαίνουν σε δημοπρασία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προσπαθώντας έτσι να αποθαρρύνει τους “boy racers”, αυτούς δηλαδή που οδηγούν επιθετικά με «πειραγμένα» αυτοκίνητα.
Η σχεδιαζόμενη αλλαγή στη νομοθεσία, που ανακοινώθηκε από τον κυβερνώντα συνασπισμό των συντηρητικών και των Πρασίνων, έχει στόχο να αυστηροποιήσει τους κανόνες και να τους φέρει πιο κοντά σε αυτούς άλλων χωρών, όπως η Γερμανία και η Ελβετία.
Οι αυστριακές αρχές δηλώνουν ότι προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο κόντρες στους δρόμους και άλλες περιπτώσεις ακραίας ταχύτητας.
Ενώ οι περισσότεροι οδηγοί πιθανόν να μην αντιμετωπίσουν ποτέ κάτι τέτοιο, εντούτοις τα περιστατικά αυτά προκαλούν θανάτους, και οδηγών και περαστικών.
«Για τις ταχύτητες για τις οποίες μιλάμε εδώ, κανείς δεν έχει πλήρως τον έλεγχο του οχήματός του.
Το αυτοκίνητο γίνεται ένα ανεξέλεγκτο όπλο και κίνδυνος για απολύτως αθώους ανθρώπους», δήλωσε η υπουργός Μεταφορών Λεονόρ Γκεβέσλερ, από τους Πρασίνους, σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας το σχέδιο αυτό.
Τι θα ισχύει στην Αυστρία
Ειδικότερα, οι αρχές θα προχωρούν σε κατάσχεση οχήματος για δύο εβδομάδες όποιου οδηγεί με 60 χιλιόμετρα ανά ώρα πάνω από το όριο ταχύτητας στις πόλεις, που συνήθως είναι τα 50 χλμ/ώρα, ή με 70 χλμ/ώρα πάνω από το όριο σε άλλες περιοχές, όπου το όριο ταχύτητας είναι μέχρι και τα 130 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης.
Εάν επαναλάβουν την παράβαση ή εάν είναι για πρώτη φορά παραβάτες που οδηγούν με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα, με πάνω από 80 χλμ/ώρα υψηλότερα από το όριο μέσα στην πόλη ή με πάνω από 90 χλμ/ώρα υψηλότερα από το όριο σε άλλες περιοχές, τότε το αυτοκίνητό τους θα κατάσχεται οριστικά και συνήθως θα δημοπρατείται, σύμφωνα με τη Γκεβέσλερ.
Το νεότερο αυτό σχέδιο έρχεται να προστεθεί στα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη χρονιά και αύξησαν το διάστημα για το οποίο οι οδηγοί χάνουν την άδειά τους σε περιπτώσεις μεγάλης και ακραίας ταχύτητας.
«Όποιος δεν έχει πλέον αυτοκίνητο, δεν μπορεί πλέον να τρέξει. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο το μήνυμα αυτό είναι τόσο πετυχημένο σε άλλες χώρες –γιατί χτυπά εκεί όπου πονάει και προστατεύει τον γενικό πληθυσμό», δήλωσε η Γκεβέσλερ, προσθέτοντας ότι ενώ τα μέτρα είναι σκληρά, είναι απαραίτητα.
Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Αργίες 2023: Όλα τα γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια με μια ματιά
- Kassensturz στη Γερμανία: Τι θα αλλάξει τον Δεκέμβριο του 22;
- 5 Συμβουλές για ταξίδια με τρένο στη Γερμανία τα Χριστούγεννα
- Γερμανία: Άδεια πατρότητας μετ’ αποδοχών για τους νέους μπαμπάδες
- Ανάκληση προϊόντων στη Γερμανία: Μην φάτε αυτά τα ζυμαρικά
- Η ιστορία των χριστουγεννιάτικων αγορών της Γερμανίας
- Γερμανία: 8 γεγονότα που δεν πρέπει να χάσετε τον Δεκέμβριο
- Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2022
- Γερμανία: Έρχεται η πληρωμή των λογαριασμών αερίου του Δεκεμβρίου
- Tips: 9 πράγματα αν επισκεφθείτε τη Γερμανία τον Δεκέμβριο
- Γερμανία: Πώς να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για τον χειμώνα;
- Τι θα αλλάξει τώρα για τους φορολογούμενους στη Γερμανία;
- Γερμανία: Ενίσχυση Δεκεμβρίου και αντιστάθμιση πληθωρισμού
- Νωρίτερα η καταβολή του Kindergeld στη Γερμανία τον φετινό Δεκέμβριο