Στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της Μπούντεσταγκ, το AfD καλεί τη Γερμανία να μείνει έξω από τον πόλεμο στην Ουκρανία…
«Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός μας», δήλωσε ο συνιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του AfD στο Βερολίνο. Τη φράση αυτή επανέλαβε και η πρόεδρος του AfD, την οποία επευφημούσαν οι υποστηρικτές της.
Η 24η Φεβρουαρίου σηματοδοτεί την τρίτη επέτειο του ρωσικού επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας.
Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν κατά του AfD μπροστά από το κοινοτικό κέντρο του δήμου Neuenhagen στα προάστια του Βερολίνου.
Φώναζαν «Ναζί έξω» και μια αφίσα έγραφε «Είμαστε το τείχος προστασίας». Η αστυνομία αναπτύχθηκε το βράδυ.
Γκάουλαντ: «Ο πόλεμος δεν μας αφορά»
Στην αίθουσα, ο Γκάουλαντ είπε σε περίπου 400 άτομα ότι αυτός ο πόλεμος είναι λάθος και άδικος, αλλά είναι πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και όχι μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας. «Και αυτός ο πόλεμος δεν μας αφορά».
Ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους Volodymyr Selenskyj «θέλει να μας κάνει μέρος του πολέμου, ισχυριζόμενος ότι και η Ουκρανία υπερασπίζεται την ελευθερία μας».
Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος του AfD Chrupalla δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία δεν πρέπει πλέον να δαπανά χρήματα για ξένους πολέμους.
Ο επικεφαλής του κόμματος ορκίστηκε στους υποστηρικτές του για τις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου και εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη, ιδίως όσον αφορά την ανατολική Γερμανία.
«Ο ρείθρος θα τρέμει στην ανατολή», δήλωσε. Στα ανατολικά γερμανικά κρατίδια, το AfD θα κερδίζει τη μία εκλογική περιφέρεια μετά την άλλη.
Σχετικά με την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης, ο Chrupalla δήλωσε: «Θα κυβερνήσουμε σίγουρα και ίσως κάποια στιγμή δεν θα χρειαστούμε καν εταίρο συνασπισμού».
Κριτική στη Μέρκελ στην προεκλογική εκστρατεία του AfD
Πρόεδρος του AfD στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου Ρενέ Σπρίνγκερ επέκρινε τη μεταναστευτική πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Είπε ότι είναι μια πραγματικότητα «ότι έχουμε πλέον μια δολοφονία από μετανάστη κάθε μέρα, δύο ομαδικούς βιασμούς την ημέρα, 24 επιθέσεις με μαχαίρι, πάντα με σοβαρά τραυματισμένα θύματα, σφαγές όπως η πρόσφατη στο Μαγδεμβούργο (…)».
Ο Γκάουλαντ είπε ότι το 2015 η πρώην καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε ανοίξει τις πύλες τόσο διάπλατα «ώστε κανείς δεν μπορεί να περπατήσει σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά χωρίς να δολοφονηθεί».
Όσοι θέλουν να κάνουν πολιτική με τους Πράσινους δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα στην παράνομη μαζική μετανάστευση.
Σε πρόσφατη δημοσκόπηση για τις εκλογές της Μπούντεσταγκ, το AfD προηγείται σαφώς στο Βρανδεμβούργο.
Το κόμμα έχει κατηγοριοποιηθεί ως ύποπτο ακροδεξιό στο Βρανδεμβούργο από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.