Ο Σόλτς καλεί τους αλλοδαπούς να κάνουν αίτηση για υπηκοότητα!
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι θέλει να δει περισσότερους ξένους να αποκτούν τη γερμανική υπηκοότητα και ότι οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να περάσουν μέχρι το τέλος του έτους…
Τον περασμένο μήνα, οι υπουργοί του ομοσπονδιακού υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας ενέκριναν ένα νέο νομοσχέδιο που θα αναθεωρήσει το νόμο περί υπηκοότητας της Γερμανίας, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο σε μία από τις βασικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν τη μείωση της απαίτησης διαμονής για την υπηκοότητα από οκτώ σε πέντε έτη και τη δυνατότητα διπλής υπηκοότητας.
Το σχέδιο νόμου, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί στο γερμανικό κοινοβούλιο αυτόν τον μήνα, προβλέπει επίσης ευκολότερες γλωσσικές απαιτήσεις για τους άνω των 67 ετών, ταχύτερους δρόμους προς την υπηκοότητα για τα παιδιά των μεταναστών και μια επιλογή ταχείας χορήγησης υπηκοότητα που απαιτεί μόνο τρία χρόνια για όσους είναι ιδιαίτερα καλά ενσωματωμένοι και διαθέτουν τουλάχιστον γλωσσομάθεια Γ1.
Αυτή την εβδομάδα, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε τη ρητή έγκρισή του για τα σχέδια αυτά σε ένα podcast, λέγοντας ότι θέλει περισσότεροι αλλοδαποί στη χώρα να υποβάλουν αίτηση για τη γερμανική υπηκοότητα.
“Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους όσοι βρίσκονται σήμερα εδώ, αν δεν έχουν τη γερμανική υπηκοότητα, να την αποκτήσουν, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις”, δήλωσε ο πολιτικός του SPD στο podcast του WDR Cosmo.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ο Scholz δήλωσε ότι η Γερμανία επηρεάζεται έντονα από τους μετανάστες, καθώς περίπου ένας στους τέσσερις έχει μεταναστευτικό υπόβαθρο.
“Επομένως, χρειαζόμαστε επίσης να έχουν λόγο όσοι ζουν εδώ, εργάζονται εδώ, κερδίζουν χρήματα εδώ και των οποίων τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο εδώ, επειδή έχουν την υπηκοότητα της χώρας μας και γίνονται Γερμανοί”, είπε.
Ο καγκελάριος δήλωσε επίσης ότι η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του νόμου περί υπηκοότητας θα πρέπει να περάσει από την Μπούντεσταγκ και το Μπούντεσρατ στο τέλος του έτους και, ως αποτέλεσμα, οι καλά ενσωματωμένοι μετανάστες και τα παιδιά τους θα πρέπει να μπορούν να αποκτήσουν τη γερμανική υπηκοότητα πιο γρήγορα.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Φορολογία στη Γερμανία: Πληρωμές φόρων – Πόσο και για ποιο λόγο;
- Γιατί η γερμανική σημαία είναι μαύρη, κόκκινη και χρυσή;
- Όλο και περισσότεροι Γερμανοί προτιμούν χτίζουν σπίτια από άχυρο
- Έλλειψη ύπνου: Θα έπρεπε το σχολείο να ξεκινάει αργότερα;
- Γερμανία: Τι αλλάζει ο νέος νόμος θέρμανσης για τους ενοικιαστές;
- Μπορώ να χρησιμοποιήσω την άδεια μου για να ξεκινήσω νέα εργασία;