Αεροσκάφος αφήνει 41 τόνους καυσίμων πάνω από τη Γερμανία
Λόγω έκτακτης ανάγκης στον γερμανικό εναέριο χώρο αεροσκάφος άδειασε 41 τόνους καυσίμων πάνω από τη Γερμανία…
Λόγω έκτακτης κατάστασης πάνω από τη Γερμανία, ένα αεροπλάνο που κατευθυνόταν προς την Αμερική αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.
Για να γίνει αυτό, όμως, ο πιλότος έπρεπε να πετάξει τόνους καυσίμων.
Ένα αεροσκάφος της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας United Airlines πέταξε συνολικά 41 τόνους καυσίμων πάνω από τη Γερμανία στις αρχές Απριλίου.
Αυτό ανέφερε την Τρίτη εκπρόσωπος του Γερμανικού Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας (DFS) στο Λάνγκεν.
Το Boeing 787-900 κατευθυνόταν από τη Φρανκφούρτη προς το Ντένβερ (ΗΠΑ) την περασμένη Τρίτη, 4 Απριλίου.
Όμως, λίγο μετά την απογείωση, ο πιλότος ανέφερε προβλήματα με το σύστημα προσγείωσης και αποφάσισε να επιστρέψει στη Φρανκφούρτη.
Για να προσγειωθεί όμως με ασφάλεια το πλήρως ανεφοδιασμένο αεροσκάφος, χρειάστηκε να ρίξει καύσιμα, όπως επισημαίνει ο γερμανικός έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας.
Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να μειωθεί το βάρος. “Εάν το αεροσκάφος προσγειωθεί με υπερβολικό βάρος, αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για το αεροσκάφος, το πλήρωμα και τους επιβάτες”, εξηγεί ο εκπρόσωπος της DFS Robert Ertler.
Διαδικασία μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
Μεταξύ 14.35 και 15.05, το αεροσκάφος πέταξε τελικά αρκετούς τόνους καυσίμων στην περιοχή Gießen, Marburg, Bad Wildungen και Bad Hersfeld, είπε.
“Ο πιλότος μας ανέφερε ότι έριξε τόνους καυσίμων σε ύψος πτήσης 14.000 ποδιών, δηλαδή περίπου 4,2 χιλιομέτρων”, ενημερώνει αναλυτικότερα ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας.
Το άδειασμα καυσίμων είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη μείωση του βάρους.
Αυτό συμβαίνει επειδή για κάθε αεροσκάφος έχει καθοριστεί ένα μέγιστο βάρος προσγείωσης.
Μόνο τα μεγάλα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων διαθέτουν συσκευή για την απόρριψη καυσίμων, συνέχισε ο εκπρόσωπος – το ζήτημα αυτό δεν τίθεται για τα μικρότερα αεροσκάφη.
Επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις στη Γερμανία
Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν ξανά και ξανά στη Γερμανία.
Οι περιοχές γύρω από τα μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, από τα οποία αναχωρούν πολλές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, πλήττονται ιδιαίτερα.
Σε σύγκριση με τα πολλά εκατομμύρια πτήσεις ετησίως, ωστόσο, ο αριθμός των διαρροών καυσίμων στη Γερμανία είναι μάλλον μικρός, όπως αναφέρει το “SWR”.
Παρ’ όλα αυτά, εκφράζονται ξανά και ξανά επικρίσεις, ιδίως στη Ρηνανία-Παλατινάτο, επειδή τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συγκριτικά συχνά στο ομόσπονδο κρατίδιο λόγω της εγγύτητάς του με το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.
Κεντρική φωτογραφία αρχείου
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Γερμανία: Πως μπορείτε να πάρετε σύνταξη 5 χρόνια νωρίτερα;
- Αυτά αλλάζουν τον Απρίλιο του 2023 στη Γερμανία…
- Το εισιτήριο των 49 ευρώ τίθεται σε κυκλοφορία σε όλη τη Γερμανία
- Η οδοντιατρική περίθαλψη στη Γερμανία
- Γερμανία: To IG Metall διεκδικεί την εβδομάδα 4 ημερών εργασίας
- Γερμανία: Παιδί πεθαίνει μετά από επέμβαση ρουτίνας
- Γερμανία: Καρκινογόνα σοκολατένια πασχαλινά λαγουδάκια
- Γιατί υπάρχουν προβλήματα με χρεωστικές κάρτες στη Γερμανία;
- Επιτρέπεται να πλύνετε το αυτοκίνητό σας την Κυριακή;
- Ορθόδοξο Πάσχα: Πρόγραμμα Ελληνικών Εκκλησιών στη Βαυαρία