Φοιτητές σε μεγάλη ανάγκη: Δεν υπάρχει στέγαση στο Μόναχο!
140.000 άνθρωποι σπουδάζουν στο Μόναχο, αλλά πολλοί από αυτούς δύσκολα μπορούν να πληρώσουν τα ακριβά ενοίκια στην πρωτεύουσα του κρατιδίου και ως εκ τούτου εξαρτώνται από τις θέσεις στις φοιτητικές εστίες.
Αυτές όμως είναι λίγες και ελάχιστες. Ως εκ τούτου, τα κόμματα καλούνται τώρα να κάνουν το πρόβλημα αυτό θέμα προεκλογικής εκστρατείας.
Η διαβίωση στο Μόναχο έχει γίνει πολυτέλεια. Όσοι μπορούν να αποκτήσουν ένα άνετο διαμέρισμα στην πρωτεύουσα του κρατιδίου με προσιτό ενοίκιο μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς.
Αλλά για πολλούς ανθρώπους, η ζωή στο Μόναχο έχει γίνει σχεδόν απλησίαστη.
Αυτό ισχύει και για τους σχεδόν 140.000 νέους που σπουδάζουν εδώ, οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα από τις υψηλές τιμές των ενοικίων.
Ειδικά στον τομέα των διαμερισμάτων ενός δωματίου και των κοινόχρηστων διαμερισμάτων, που ενδιαφέρουν τους φοιτητές, οι τιμές έχουν αυξηθεί εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια.
Αν ρίξετε μια ματιά στις σχετικές διαδικτυακές πύλες, οι τιμές σε αυτό το τμήμα ενοικίων των 800 ευρώ και άνω δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά ήδη τον κανόνα.
Λαμβάνοντας υπόψη το ανώτατο ποσοστό BAföG των 934 ευρώ, το οποίο δεν λαμβάνει κάθε φοιτητής, αυτή είναι μια αφόρητη κατάσταση για μια πόλη που διαθέτει δύο ελίτ πανεπιστήμια.
Πάνω από 1.000 διαμερίσματα είναι άδεια εδώ και δύο χρόνια
Το πρόβλημα: εδώ και δεκαετίες δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα για την επέκταση των φοιτητικών εστιών. Η τελευταία μεγάλη στεγαστική “επίθεση” στο Μόναχο έγινε πριν από 45 χρόνια.
Το 1977 δημιουργήθηκε η φοιτητούπολη στο Freimann για μόλις 2.500 κατοίκους.
Έτσι, η “StuSta” θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες φοιτητικές εστίες στη Γερμανία, αλλά η σημερινή πραγματικότητα μοιάζει διαφορετική.
Ένας φοιτητής έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά τον Φεβρουάριο του 2021. Έκτοτε, περισσότερες από 1.000 οικιστικές μονάδες στέκονται άδειες εκεί για λόγους πυρασφάλειας και περιμένουν να ανακαινιστούν.
Το ότι η ανάπλαση είναι επειγόντως αναγκαία μπορεί να είναι σαφές σε όλους τους ανθρώπους και τα ιδρύματα που εμπλέκονται σε αυτή την κατάσταση, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί ακόμη το ζήτημα της χρηματοδότησης.
Και η στεγαστική κατάσταση χειροτερεύει. Εν τω μεταξύ, οι φοιτητές πρέπει να περιμένουν από τρία έως έξι εξάμηνα για να τους παραχωρηθεί μια θέση σε φοιτητική εστία.
Τα κόμματα πρέπει να καταστήσουν την κατάσταση της στέγασης των φοιτητών προεκλογικό θέμα
Οι εκπρόσωποι των φοιτητών του Πολυτεχνείου του Μονάχου θέλουν τώρα οι πολιτικοί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό και καλούν τα κόμματα να αντιμετωπίσουν αυτή την καταστροφική κατάσταση και να ασχοληθούν δυναμικά με τη φοιτητική στέγαση, τις ανακαινίσεις των φοιτητικών εστιών και την ανάπτυξη φοιτητικών κατοικιών στο Μόναχο και τη Βαυαρία και να τα καταστήσουν θέμα της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές του κρατιδίου στις 8 Οκτωβρίου 2023.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- 12 λάθη που κάνουν οι ξένοι όταν μετακομίζουν στη Γερμανία
- Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2023
- Γερμανία: Πως μπορείτε να πάρετε σύνταξη 5 χρόνια νωρίτερα;
- Έτοιμή η νέα εφαρμογή για το εισιτήριο των 49 ευρώ της Γερμανίας
- Γερμανία: Τα πιο παράξενα ονόματα μωρών (υπάρχουν και ελληνικά)
- Είναι οι Γερμανοί τσιγκούνηδες στο φιλοδώρημα;
- Γερμανία: Νέες περιοχές στον χάρτη κινδύνου για τσιμπούρια
- Γερμανία: Ο Γολγοθάς των διαβατηρίων στα ελληνικά Προξενεία
- 10 Γερμανίδες που άλλαξαν τον κόσμο
- Γερμανία: Τι συμβαίνει αν πέσει πινακίδα στο αυτοκίνητό σας;
- Το πρωινό είναι το αγαπημένο γεύμα των Γερμανών
- 7 ξεκαρδιστικά μεγάλες γερμανικές λέξεις
- 2 γερμανικά πιάτα ψηφίστηκαν μεταξύ των χειρότερων στον κόσμο
- Μαζικό κλείσιμο σιδηροδρομικών γραμμών στη Στουτγάρδη για μήνες
- Κίνδυνος νεφρικών παθήσεων: Η Aldi ανακαλεί φιστίκια
- Γερμανικός καιρός: Από το μηδέν στους 20 βαθμούς σε μόλις 24 ώρες
- Σε ποια κρατίδια της Γερμανίας ζούνε τα “μεγάλα” ποτήρια;