Γερμανία: Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου αυξάνεται κατά 27,9%
Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου αυξήθηκε σημαντικά πέρυσι – ιδίως τον Δεκέμβριο. Οι περισσότεροι αιτούντες προέρχονταν από τη Συρία και το Αφγανιστάν. Οι πρόσφυγες από την Ουκρανία δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση ασύλου.
244.132 άτομα υπέβαλαν αίτηση ασύλου στη Γερμανία πέρυσι το 2022. Το 2021, ήταν σημαντικά λιγότεροι, συγκεκριμένα 190.816.
Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των μη Ουκρανών αιτούντων προστασία που ζητούν άσυλο στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 27,9%.
Είναι πάνω από το λεγόμενο “ανώτατο όριο” των 200.000 αιτούντων προστασία, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως σημείο αναφοράς από τον πρώην ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer, CSU, αλλά ήταν επίσης αμφιλεγόμενο.
Αυτό προκύπτει από έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων – εν συντομία BAMF – η οποία είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στο στούντιο του ARD.
Εκτός από αυτούς τους αιτούντες άσυλο, η Γερμανία δέχθηκε πέρυσι περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους από την Ουκρανία, περίπου 1.044.000. Δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση ασύλου – λόγω της οδηγίας για τη μαζική εισροή.
Αρχικές αιτήσεις κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν
Οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο πέρυσι προέρχονταν από τη Συρία. 70.976 άτομα υπέβαλαν την πρώτη τους αίτηση το 2022. Πρόκειται για αύξηση 29,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Στη δεύτερη θέση των στατιστικών στοιχείων της BAMF βρίσκονται οι αιτούντες προστασία από το Αφγανιστάν. 36.358 έχουν υποβάλει αρχική αίτηση. Και εδώ, η αρχή κατέγραψε σημαντική αύξηση της τάξης του 56,2%.
Η μεγαλύτερη αύξηση είναι προφανώς στον αριθμό των ατόμων που ζητούν προστασία από την Τουρκία. 23.938 άτομα από εκεί υπέβαλαν αρχική αίτηση. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, πρόκειται για αύξηση 238,7%. Οι στατιστικές δεν αιτιολογούν το γεγονός αυτό. Είναι πιθανό αυτό να έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία.
56,2% θετικές αποφάσεις
Συνολικά, η BAMF έλαβε αποφάσεις επί αιτήσεων ασύλου σε 228.673 υποθέσεις το 2022. Δεν πρόκειται μόνο για αρχικές αιτήσεις, δηλαδή από αιτούντες που υπέβαλαν αίτηση ασύλου στη Γερμανία για πρώτη φορά.
Επιπλέον, λαμβάνονται επίσης υπόψη οι λεγόμενες μεταγενέστερες αιτήσεις.
Πρόκειται για αιτούντες που, για παράδειγμα, έχουν ήδη απορριφθεί μία φορά, των οποίων η προσωπική κατάσταση ή η χώρα καταγωγής έχει αλλάξει και οι οποίοι κάνουν μία ακόμη προσπάθεια να λάβουν άσυλο στη Γερμανία.
Στο 56,2% του συνόλου των περιπτώσεων, η BAMF εξέδωσε θετικές αποφάσεις ασύλου. Για παράδειγμα, το 90,3% των αιτήσεων ασύλου των Σύρων αιτούντων προστασία ήταν θετικές.
Για τους Αφγανούς αιτούντες, αυτό συνέβη στο 83,5%.
Ωστόσο, η κατάσταση είναι διαφορετική για τους Ιρακινούς αιτούντες προστασία. Εδώ, το λεγόμενο ποσοστό προστασίας ήταν μόνο 22,5%.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Αργίες 2023: Όλα τα γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια με μια ματιά
- Καφέ-εστιατόρια: Τι αλλάζει στην εστίαση το 2023 στη Γερμανία;
- 2023: Οι οδηγοί στη Γερμανία πρέπει να γνωρίζουν τις αλλαγές!
- Κρίσιμη χρονιά το 2023 για το συνταξιοδοτικό στη Γερμανία
- 7 λόγοι για να είστε αισιόδοξοι για τη ζωή στη Γερμανία το 2023
- Μετακόμιση στη Γερμανία: Απαντήσεις σε 10 συχνές ερωτήσεις
- Φόροι και μισθοί: Αυτό θα αλλάξει για τους εργαζόμενους το 2023
- Τι είναι καλύτερο; Αγορά ή Ενοικίαση σπιτιού στη Γερμανία;
- Αγοράστε και πληρώστε μετά: Γιατί πρέπει να είστε προσεκτικοί;
- Άδεια οδήγησης: Οι αλλαγές που έρχονται σε οδηγούς στην Ευρώπη
- Θα αυξηθούν οι μισθοί των εργαζομένων στη Γερμανία το 2023;
- Γερμανία: Τι αλλάζει για ενοικιαστές-ιδιοκτήτες κατοικιών το 2023;
- Γερμανία: Πότε μια υπογραφή είναι νομικά δεσμευτική;