Η Γερμανία αναμένει συμβάσεις φυσικού αερίου με τα Εμιράτα
Ο καγκελάριος Σολτς ταξιδεύει στην Αραβική Χερσόνησο το επόμενο Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά ως καγκελάριος. Το κύριο θέμα θα είναι η ενεργειακή κρίση
Η γερμανική κυβέρνηση ελπίζει ότι το ταξίδι θα οδηγήσει σε νέες συμβάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει νέες συμβάσεις για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου κατά την επίσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς (SPD) στην Αραβική Χερσόνησο.
Ο Scholz θα ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Ο εφοδιασμός με φυσικό αέριο το σημαντικότερο θέμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Scholz
Στο Κατάρ, η προμήθεια φυσικού αερίου είναι πιθανό να αποτελέσει το επίκεντρο της επίσκεψης της καγκελαρίου. Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) είχε ήδη ταξιδέψει στο Κατάρ λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου για να συμφωνήσει μια ενεργειακή συνεργασία. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστές συγκεκριμένες συμφωνίες μεταξύ του Κατάρ και γερμανικών εταιρειών.
Ο Habeck δήλωσε τη Δευτέρα στο Lubmin του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας ότι ο Scholz θα είναι σίγουρα σε θέση να υπογράψει ορισμένες συμβάσεις για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Κατάρ σημαντικός εξαγωγέας φυσικού αερίου
Ο υπουργός Οικονομίας επεσήμανε ότι οι προκαταρκτικές εργασίες είχαν ήδη γίνει κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ τον Μάρτιο.
Είπε ότι είναι σημαντικό να κατασκευαστούν τερματικοί σταθμοί για την εκφόρτωση των καυσίμων στις γερμανικές ακτές ήδη από αυτόν τον χειμώνα.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Brunsbüttel και το Wilhelmshaven να τεθούν σε λειτουργία αυτόν τον χειμώνα. Εάν εξοικονομηθεί αρκετό αέριο και είμαστε τυχεροί με τον καιρό, έχουμε πολλές πιθανότητες να βγάλουμε τον χειμώνα. Αλλά οι αποθηκευτικοί χώροι θα είναι τελικά άδειοι.
Το Κατάρ είχε ήδη επενδύσει στο φυσικό αέριο τις δεκαετίες του 1980 και 1990 και σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς υγροποιημένου αερίου στον κόσμο.
Το μεγαλύτερο μέρος του πηγαίνει στην Ασία, ιδίως στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ινδία.
Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, η Γερμανία και πολλές άλλες χώρες αναζητούν απεγνωσμένα εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, και αναζητούν επίσης το Κατάρ.
Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2022
- 10 γερμανικοί νόμοι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι ξένοι!
- Οι νέοι κανόνες του Covid-19 στη Γερμανία από τον Οκτώβριο
- 12 πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Γερμανία μία φορά!
- Τι είναι το γερμανικό Rundfunkbeitrag; Πρέπει να πληρώσω;
- Ζωή στη Γερμανία: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
- Σας εξηγούμε τη σημαντική γερμανική λέξη ‘Anmeldung’
- 10 γεγονότα που εξηγούν τη σημασία της γερμανικής γλώσσας
- Γερμανικός οδηγός βιογραφικού σημειώματος (Lebenslauf)
- Σε απόγνωση σούπερ μάρκετ στη Γερμανία αναζητούν προσωπικό!