Νομικές αλλαγές έρχονται τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία…
Οι προετοιμασίες για το φθινόπωρο βρίσκονται σε εξέλιξη: Ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη μια τρίτη δέσμη μέτρων ανακούφισης, τα μέτρα της δεύτερης δέσμης θα τεθούν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο.
Επιπλέον, θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στον τομέα της περίθαλψης.
Μια επισκόπηση: Νομικές αλλαγές έρχονται τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία
Το εισιτήριο των 9 ευρώ έληξε, όπως και η έκπτωση στη βενζίνη, ενώ το ενεργειακό επίδομα των 300 ευρώ θα καταβληθεί σε όλους τους μισθωτούς που υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος τον Σεπτέμβριο.
Επιπλέον, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα φρένο στις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος και τη μεταρρύθμιση της πρόσφατα ψηφισμένης εισφοράς για το φυσικό αέριο.
Για να διασφαλιστεί ότι οι φοιτητές και οι συνταξιούχοι θα λάβουν επίσης στήριξη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επεξεργάζεται επίσης το τρίτο πακέτο ανακούφισης.
Είναι ήδη βέβαιο ότι οι τιμές της ενέργειας, των δαπανών διαβίωσης και της περίθαλψης θα αυξηθούν σημαντικά.
Ο στόχος της παλιάς ομοσπονδιακής κυβέρνησης ήταν να καταστήσει το επάγγελμα του νοσηλευτή πιο ελκυστικό, αυξάνοντας τους μισθούς των εργαζομένων στα γηροκομεία και στις υπηρεσίες εξωνοσοκομειακής περίθαλψης.
Οι πάροχοι πρέπει να βασίζουν τις μισθολογικές τους πληρωμές είτε στις δικές τους συλλογικές συμβάσεις είτε σε συγκρίσιμες συλλογικές συμβάσεις της αντίστοιχης περιοχής.
Ωστόσο, πρέπει να καταβάλουν τουλάχιστον 13,70 ευρώ στο ανειδίκευτο προσωπικό και 17,10 ευρώ στο ειδικευμένο προσωπικό με κατάρτιση.
Αυτό που είναι ένα καλό βήμα για το προσωπικό σημαίνει για πολλούς ότι πρέπει να πληρώσουν σημαντικά περισσότερα χρήματα για τη θέση φροντίδας τους.
Σύμφωνα με την Pflegeschutzbund BIVA, η οποία συμβουλεύει τους ηλικιωμένους και όσους χρειάζονται φροντίδα σε εθνικό επίπεδο, πολλά γηροκομεία χρεώνουν πλέον 500 έως 600 ευρώ περισσότερα το μήνα.
Στα πιο ακριβά, είναι ακόμη περισσότερα από 1.000 ευρώ που πρέπει να καταβληθούν επιπλέον από την τσέπη του καθενός.
Μεσοπρόθεσμα, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για τους δήμους.
Επειδή όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν μόνοι τους τα έξοδα περίθαλψης δικαιούνται παροχές κοινωνικής πρόνοιας. Αυτά καταβάλλονται από τις πόλεις και τους δήμους.
Εξοικονόμηση ενέργειας: Υποχρέωση και για τους καταστηματάρχες στη Γερμανία
Το νέο διάταγμα για την εξοικονόμηση ενέργειας ισχύει αρχικά για έξι μήνες και αποσκοπεί στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαίου και φυσικού αερίου τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους χώρους.
Οι καταστηματάρχες, για παράδειγμα, πρέπει να κρατούν τις πόρτες τους κλειστές και οι επιγραφές νέον δεν επιτρέπεται να ανάβουν μετά τις 10 το βράδυ. Τα μνημεία και άλλα κτίρια δεν θα μπορούν επίσης να φωτίζονται πλέον τη νύχτα.
Στα δημόσια κτίρια, η θερμοκρασία των χώρων εργασίας μειώνεται στους 19 βαθμούς το πολύ, αλλά αυτό δεν ισχύει για τα νοσοκομεία, τους παιδικούς σταθμούς, τα σχολεία ή παρόμοιες εγκαταστάσεις.
Όποιος έχει πισίνα στο σπίτι του δεν θα επιτρέπεται πλέον να τη θερμαίνει με φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα και οι ενοικιαστές δεν θα υποχρεούνται πλέον να θερμαίνουν τα διαμερίσματά τους σε μια ορισμένη ελάχιστη θερμοκρασία.
Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες κατοικιών πρέπει να ενημερώνονται από τους προμηθευτές τους για το πόσο πιθανό είναι να αυξηθεί το ενεργειακό κόστος κατά το επόμενο έτος κατανάλωσης και πόσο μεγάλη είναι η δυνατότητα οικονομικής εξοικονόμησης εάν η θερμοκρασία μειωθεί κατά έναν βαθμό.
Ειδικοί κανονισμοί στη Γερμανία για τα επιδόματα βραχείας απασχόλησης
Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, το επίδομα βραχείας απασχόλησης ήταν αυτό που απέτρεψε τη μαζική ανεργία.
Πολλοί άνθρωποι λάμβαναν μόνο μέρος του μισθού τους για ορισμένο χρονικό διάστημα, με αντάλλαγμα να μπορούν να παραμείνουν εργαζόμενοι και να μην εξαρτώνται από τα επιδόματα ανεργίας.
Εκείνη την εποχή, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε διευκολύνει την πρόσβαση μέσω ειδικού κανονισμού. Αρχικά, η ισχύς της θα έληγε στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά ο υπουργός Εργασίας Hubertus Heil έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παραταθεί.
Επίσης σημαντικό: Οι πρόσφυγες από την Ουκρανία εξακολουθούν να μην χρειάζονται βίζα για να έρθουν στη Γερμανία. Ο κανονισμός αυτός ισχύει προς το παρόν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Νομική ρύθμιση: Τα τρόφιμα που διακινούνται στο διαδίκτυο πρέπει να είναι ανιχνεύσιμα
- 06/09: Έναρξη Τσάμπιονς Λιγκ ποδοσφαίρου.
- 13/09: Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: Σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο, το σχολείο θα ξεκινήσει χωρίς υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού.
- 23/09: Η Νύχτα της Γης: Σε αυτή την ημέρα δράσης κατά της φωτορύπανσης, οι λάμπες που καίνε άσκοπα πρέπει να σβήσουν – για να απολαύσετε τον έναστρο ουρανό.
Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- 5 πράγματα για τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Γερμανία
- Τι σημαίνει για εσάς η μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο στη Γερμανία;
- Επίδομα στέγασης στη Γερμανία: Ποιος το παίρνει και πόσο είναι;
- Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2022
- Έλλειψη εργαζομένων στη Γερμανία: Είναι η μετανάστευση η λύση;
- Scholz: Πακέτο €65 δισ. για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων
- Πώς λειτουργεί η ηλεκτρονική συνταγή στη Γερμανία;
- Όλες οι πληροφορίες για το επίδομα των 300€ στη Γερμανία
- Γερμανία: Το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας του Χάμπεκ
- Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι σχολικές παραδόσεις στη Γερμανία