Σολτς: Η Δύση να βρει εναλλακτικές πηγές ενέργειας πέραν της Ρωσίας
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να εργαστεί “πολύ σκληρά” για να βρει εναλλακτικές πηγές ενέργειας πέραν της Ρωσίας, καθώς εντείνονται οι συζητήσεις για πιθανές κυρώσεις.
Μιλώντας στο CNBC στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Σολτς τόνισε ότι μεγάλο μέρος της Δύσης εξαρτάται από τις ενεργειακές προμήθειες της Ρωσίας.
“Υπάρχουν πολλές εξαγωγές πετρελαίου, άνθρακα και φυσικού αερίου από τη Ρωσία σε πολλές χώρες, υπάρχει επίσης μεγάλη εξαγωγή πετρελαίου προς τις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε το Σάββατο.
“Επομένως, όλοι πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά για να δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπου θα έχουμε εναλλακτικές λύσεις.
Είναι απαραίτητο να καταστήσουμε επίσης εφικτή την ύπαρξη καλής συνεργασίας και να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση όπου δεν υπάρχει αυτή η αντιπαράθεση. Γι’ αυτό εργαζόμαστε”.
Η Ρωσία ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέρυσι.
Ο Σολτς απέρριψε τις εκκλήσεις του προέδρου της Ουκρανίας να επιβληθούν τώρα κυρώσεις στη Ρωσία, λέγοντας ότι η Μόσχα δεν πρέπει να είναι σίγουρη “ακριβώς” για το πώς θα αντιδράσει η Δύση σε μια πιθανή εισβολή.
Δήλωσε ότι οι δυτικοί σύμμαχοι είναι “καλά προετοιμασμένοι” ώστε να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία -και μάλιστα γρήγορα- εάν εισβάλει στην Ουκρανία. Αλλά είπε ότι τέτοια μέτρα θα πρέπει να παραμείνουν ως έσχατη λύση, με την ελπίδα να βρεθεί μια ειρηνική λύση στις συνεχιζόμενες εντάσεις.
“Είναι καλύτερα να πούμε ότι το κάνουμε τότε, αντί να το κάνουμε τώρα, επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την κατάσταση”, είπε, αναφερόμενος στην επιβολή πιθανών κυρώσεων στη Ρωσία. “Θέλουμε να πάμε προς την κατεύθυνση όπου η ειρήνη έχει μια ευκαιρία”.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία, αλλά πολλοί δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι η χώρα αυξάνει ενεργά τη στρατιωτική της παρουσία στα σύνορά της με την Ουκρανία.
Ο Σολτς δεν διευκρίνισε ποιες κυρώσεις θα μπορούσαν να επιβληθούν στη Ρωσία σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία. Αντίθετα, είπε ότι η Μόσχα θα έπρεπε να γνωρίζει “περίπου” και όχι “ακριβώς” τις επιπτώσεις που θα αντιμετώπιζε.
Πηγή: Capital.gr
Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Ποια επιδόματα πρόκειται να είναι διαθέσιμα στη Γερμανία;
- Αυστηρότεροι κανόνες για ιδιοκτήτες σκύλων στη Γερμανία 2022
- Πώς να συμπληρώσετε τη φόρμα εισόδου για ταξίδι στη Γερμανία
- Παρατείνεται η οικονομική ενίσχυση για επιχειρήσεις στη Γερμανία
- 6 μήνες το πιστοποιητικό ανάρρωσης – αλλά όχι για όλους
- 8 στα 10 rapid τεστ στη Γερμανία ανιχνεύουν ανεπαρκώς την Όμικρον
- Οριστικό: Τέλος τα αυστηρά μέτρα από 20.03 στη Γερμανία!
- Γερμανία: Οι κανόνες για Kurzarbeit θα ισχύουν έως το τέλος Ιουνίου
- Γερμανία: 3 νεκρούς και εκτεταμένες καταστροφές αφήνει πίσω η Ζεϋνέπ