Eurovision 2021: Βαθμολογία και οι πιο σημαντικοί κανόνες
Ο διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ.
Αλλά πώς μπορώ να ψηφίσω; Πώς λειτουργεί η βαθμολογία; Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτό εδώ.
Ρότερνταμ – Ο τελικός του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision 2021 θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στην Ahoy Arena στο Ρότερνταμ.
Με το σύνθημα “Open Up!”, οι συντονιστές, που έχουν ήδη επιλεγεί για το ακυρωμένο ESC 2020, θα σας καθοδηγήσουν μέχρι αργά το βράδυ: Chantal Janzen, Jan Smit και Edsilia Rombley.
Η διαδικασία ψηφοφορίας για την Eurovision προσαρμόστηκε τελευταία το 2016 – αυτοί οι κανονισμοί εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα.
Στο παρελθόν, τα αποτελέσματα των επιτροπών και των θεατών, βαθμολογούνταν από 50 τοις εκατό και ανακοινώνονταν ως συνδυασμένο αποτέλεσμα.
Αυτό δεν συμβαίνει πλέον: Οι δύο αξιολογήσεις αποκαλύπτονται ξεχωριστά. Κάθε χώρα μπορεί να δώσει στον εκάστοτε συμμετέχοντα το πολύ 24 πόντους.
Δώδεκα βαθμοί είναι διαθέσιμοι στην κριτική επιτροπή, δώδεκα και στο κοινό.
Μετά το τέλος όλων των εμφανίσεων, οι γραμμές θα ανοίξουν για το τηλεοπτικό κοινό. Μπορείτε να ψηφίσετε με τον διψήφιο τελικό αριθμό μέσω SMS, τηλεφώνου ή της εφαρμογής της ESC.
Μόλις κλείσουν οι γραμμές, ένας εκπρόσωπος από την αντίστοιχη χώρα ανακοινώνει πρώτα τη διανομή των πόντων στην κριτική επιτροπή.
Για τη Γερμανία, η παρουσιάστρια Barbara Schöneberger θα παρουσιάζει ζωντανά από το Reeperbahn στο Αμβούργο.
Μόνο όταν κάθε χώρα ολοκληρώσει την ανακοίνωση της κριτικής επιτροπής, θα σημειωθούν οι βαθμοί του κοινού.
Αυτοί προστίθενται με όλες τις χώρες που ψηφίζουν και ανακοινώνονται από τους συντονιστές στο Ρότερνταμ.
Το ποιες χώρες θα τραγουδήσουν στον τελικό, θα αποφασιστεί μετά από δύο ημιτελικούς (18 και 20 Μαΐου 2021).
Επιλέγονται οι δέκα καλύτεροι συμμετέχοντες από αυτούς. Αυτό “καθορίζεται από τους παραγωγούς της εκπομπής από δραματουργική άποψη”, όπως γράφει η Eurovision στον ιστότοπό της.
Ωστόσο, θα γίνει κλήρωση για να προσδιοριστεί εάν ο μουσικός ή οι μουσικοί θα εμφανιστούν στο πρώτο ή το δεύτερο μισό του προγράμματος.
Συνολικά, ωστόσο, η Eurovision περιλαμβάνει 26 εμφανίσεις. Ποιες είναι λοιπόν οι άλλες χώρες;
Ορισμένες χώρες έχουν ένα είδος προνομίου και εκπροσωπούνται αυτόματα στον τελικό της Eurovision, οι λεγόμενες “Big Five”.
Αυτό περιλαμβάνει και τη Γερμανία, μαζί με τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία.
Είναι από τους μεγαλύτερους δωρητές της Eurovision. Επιπλέον, σε αυτές ανήκει και η χώρα που κέρδισε τον τίτλο τον προηγούμενο χρόνο (σε αυτήν την περίπτωση η Ολλανδία από το 2019) και είναι ως εκ τούτου η χώρα υποδοχής.
Στον τελικό, ωστόσο, όλες οι χώρες παραμένουν επιλέξιμες για ψηφοφορία – ακόμη και αν είχαν αποκλειστεί στους ημιτελικούς.
Eurovision 2021 – Βαθμολογία: Μπορώ να ψηφίσω την χώρα μου;
Δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό. Ο τραγουδιστής Jendrik, για παράδειγμα, που παίζει για τη Γερμανία με το τραγούδι του «I don‘t feel hate», πρέπει να ελπίζει σε υποστήριξη από άλλα έθνη.
Ο λόγος για αυτό είναι πολύ απλός: Η γερμανική συμβολή θα συγκέντρωνε σίγουρα τις περισσότερες ψήφους από τους συμπατριώτες της.
Αυτό, ωστόσο, θα ήταν στρέβλωση του ανταγωνισμού. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες χώρες.
Ως εκ τούτου, η Eurovision γράφει στον ιστότοπό της: «Ούτε στους ημιτελικούς ούτε στον τελικό δεν μπορείτε να ψηφίσετε για τη χώρα σας».
Ωστόσο, η Γερμανία θα προχωρήσει αυτόματα στον τελικό ούτως ή άλλως.
Μπορείτε να καλέσετε από το εξωτερικό μόνο για τη χώρα σας. Αν λοιπόν βρίσκεστε σε διακοπές – ή ζείτε στα σύνορα με μια γειτονική χώρα, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε το φαβορί σας και έτσι να κερδίσει στην Eurovision 2021.
Ο τελικός της Eurovision 2021 θα προβληθεί στη Γερμανία στο ARD από τις 8.15 μ.μ. Μπορείτε επίσης να τον δείτε ζωντανά στο Eurovision.de ή στη ζωντανή ροή του ARD.
Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ