Λουκάνικα από ρακούν: Κρεοπώλης στη Γερμανία βρήκε «λύση» στον υπερπληθυσμό τους
«Πώς είναι η γεύση του; Δεν διαφέρει πολύ από άλλα κρέατα αλλά είναι ελαφρώς πιο μαλακό» υποστηρίζει ο ίδιος. Εσείς, θα δοκιμάζατε;
Ένας κρεοπώλης στη βορειοανατολική Γερμανία βρήκε μια καινοτόμο λύση, όπως πιστεύει, για το αυξανόμενο πρόβλημα των ρακούν της χώρας: τα μετατρέπει σε λουκάνικα και άλλα προϊόντα κρέατος.
Πρόκειται για τον Michael Reiss που έχει κρεοπωλείο στο Kade, περίπου 90 χιλιόμετρα δυτικά του Βερολίνου, δήλωσε στο CNN ότι η ιδέα προέκυψε κατά την αναζήτηση καινοτόμου προϊόντος που θα ξεχώριζε για να πάει στη διεθνή έκθεση τροφίμων Green Week.
Συνειδητοποίησε ότι τα ρακούν θανατώνονται καθημερινά ως ενοχλητικά και απλά πετιούνται στον κάδο απορριμμάτων και αποφάσισε να ρωτήσει τους τοπικούς αξιωματούχους αν θα επέτρεπαν αντ’ αυτού, να υποβληθούν σε επεξεργασία και να μετατραπούν σε τρόφιμα.
Αφού πήρε το πράσινο φως, ο Reiss άρχισε να φτιάχνει τις «μπάλες ρακούν», κεφτεδάκια από κρέας ρακούν, τα οποία, όπως είπε, έγιναν ανάρπαστα στο πανηγύρι Wildererhütte και στους πελάτες του καταστήματός του.
Σύντομα ο Reiss άρχισε να πουλάει μέσω διαδικτύου και τώρα φτιάχνει συνολικά επτά διαφορετικά προϊόντα με κρέας ρακούν.
«Είμαστε το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη που πουλάει κρέας ρακούν», δήλωσε ο Reiss στο CNN.
«Οι άνθρωποι έρχονται από παντού, μερικές φορές οδηγούν 150 χιλιόμετρα (93 μίλια) για να έρθουν στο κατάστημά μου και το συνδυάζουν με μια ημερήσια εκδρομή επειδή θέλουν να δοκιμάσουν ρακούν».
«Πώς είναι η γεύση του; Δεν διαφέρει πολύ από άλλα κρέατα που γνωρίζετε αλλά είναι ελαφρώς πιο μαλακό! Αν φάτε δύο λουκάνικα, θα ξέρετε ποιο από τα δύο είναι ρακούν. Αλλά αν δεν το ήξερες, δεν καταλάβαινες ότι πρόκειται για κάτι πολύ διαφορετικό».
Αν και τα προϊόντα ρακούν του Reiss είναι κάτι σαν αξιοθέατο για τους επισκέπτες του Kade, είναι επίσης μια απάντηση σε ένα σοβαρό πρόβλημα, λέει ο ίδιος.
Αφού εισήχθησαν στη Γερμανία για χρήση σε φάρμες γούνας τη δεκαετία του 1920, τα ρακούν απελευθερώθηκαν για πρώτη φορά στη φύση το 1934, σύμφωνα με την Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης και της Βιοποικιλότητας (NABU).
Έκτοτε, τα θηλαστικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα προσαρμοστικά και μπορούν να ζουν σε πόλεις και χωριά καθώς και σε δάση και λιβάδια, αναπαράγονται ταχύτατα.Σήμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια ρακούν στη Γερμανία, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο Τύπου DPA, επικαλούμενο ερευνητές του Πανεπιστημίου Goethe-Universität της Φρανκφούρτης.
Τα ζώα, που κατάγονται από τη Βόρεια Αμερική, ζυγίζουν συνήθως περίπου 10 κιλά, αλλά τα μεγάλα αρσενικά μπορεί να φτάσουν τα 20 κιλά.
Αποτελούν πλέον κίνδυνο για την εγχώρια βιοποικιλότητα, ιδίως για τα ερπετά και τα αμφίβια που τρώνε, σύμφωνα με την Εταιρεία Ερευνών για τη Φύση Senckenberg της Γερμανίας.
Οι επιπτώσεις τους στα απειλούμενα είδη είναι τέτοιες που ορισμένοι έχουν ζητήσει τη διαχείριση των πληθυσμών των ρακούν.
Η NABU, μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρείες διατήρησης πανίδας στη χώρα, λέει ότι το κυνήγι τους δεν είναι η λύση.
Πηγή: HUFFPOST
Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Όλα όσα αλλάζουν τον Νοέμβριο του 2024 στη Γερμανία
- Πώς αποφασίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού στη Γερμανία σήμερα;
- 6 εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα στην καθημερινή σας ζωή
- Χρειάζεται να μιλάτε γερμανικά για να βρείτε δουλειά στη Γερμανία;
- Δοκιμαστική εβδομάδα τετραήμερης εργασίας στη Γερμανία: Πέτυχε το πείραμα;
- Δείτε τα πιο άθλια γεύματα σε σχολεία της Γερμανίας (ΦΩΤΟ)