Η Γερμανία παραμένει No1 προορισμός για τους μετανάστες – Που βρίσκεται η Ελλάδα;
Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου στην Ευρώπη μειώνεται, σύμφωνα με εμπιστευτικά στοιχεία του Οργανισμού Ασύλου της ΕΕ. Ενώ οι περισσότερες αιτήσεις υποβλήθηκαν και πάλι στη Γερμανία, μόνο 13 υποβλήθηκαν σε άλλη χώρα της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί για δύο υποβόσκουσες κρίσεις.
Η εισροή αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη μειώνεται. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, υποβλήθηκαν 499.470 αιτήσεις ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νορβηγία και την Ελβετία – μείωση κατά δύο τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της WELT AM SONNTAG, αυτό βασίζεται σε εμπιστευτικά στοιχεία του Οργανισμού Ασύλου της ΕΕ (EUAA).
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Γερμανία κατέγραψε μείωση κατά 20% (115.682), αλλά εξακολουθεί να είναι η πρώτη χώρα προορισμού.
Η γερμανική κυβέρνηση απέδωσε πρόσφατα την πτωτική τάση στην εισαγωγή σταθερών συνοριακών ελέγχων.
Οι περισσότερες αιτήσεις ασύλου στη Γερμανία προήλθαν από Σύρους (29%), Αφγανούς (18%) και Τούρκους (10%).
Κάθε δεύτερος πρόσφυγας από τη Συρία και το Αφγανιστάν υπέβαλε αίτηση ασύλου εδώ το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Η Ισπανία κατέγραψε 87.700 αιτήσεις ασύλου (αύξηση 1%), η Ιταλία 81.108 (αύξηση 32%), η Γαλλία 77.474 (μείωση 6%) και η Ελλάδα 29.776 (αύξηση 77%).
Η Ουγγαρία (13), η Σλοβακία (79) και η Μάλτα (234) είχαν τον μικρότερο αριθμό αιτήσεων ασύλου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου μειώθηκε κατά 41% στην Αυστρία και κατά 39% στη Βουλγαρία.
Δύο εστίες μετανάστευσης
Εν τω μεταξύ, στην τελευταία της έκθεση για τη μετανάστευση της 3ης Ιουλίου, η Επιτροπή της ΕΕ προειδοποιεί για δύο υποβόσκουσες κρίσεις που θα μπορούσαν να ενταθούν περαιτέρω τους επόμενους μήνες.
Πρώτη εστία κρίσης: τα εξωτερικά σύνορα μεταξύ της ΕΕ και της Λευκορωσίας. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στα σύνορα μεταξύ της Λευκορωσίας και της χώρας της ΕΕ, της Πολωνίας, έχει “αυξηθεί σημαντικά” από το πρώτο τρίμηνο του 2024, γράφει η αρχή.
Η εμπιστευτική έκθεση αναφέρει: “Ένας από τους λόγους για αυτό είναι ότι οι μετανάστες από τις υποσαχάριες χώρες ή άλλες χώρες προέλευσης κατέφυγαν στη Ρωσία, όπου έλαβαν τουριστική ή φοιτητική βίζα.
Το 90% των μεταναστών που πέρασαν τα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας είχαν εισέλθει παράνομα στη Λευκορωσία με βίζα από τη Ρωσία”.
Στη συνέχεια, οι αρχές της Λευκορωσίας προφανώς εξόπλιζαν τους πρόσφυγες με σκάλες και άλλα βοηθήματα και τους μετέφεραν στα πολωνικά σύνορα. Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΕ, η κυβέρνηση της Βαρσοβίας καταγράφει “όλο και πιο επιθετική συμπεριφορά” εκ μέρους των μεταναστών από τη Λευκορωσία.
Χοτ σποτ κρίσης νούμερο δύο: η Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Σύμφωνα με την ΕΕΑΑ, ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου στη χώρα αυτή αυξήθηκε “αισθητά” από την αρχή του έτους και ανήλθε σε 10.596 στα τέλη Ιουνίου – αύξηση 94% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Ο λόγος της αύξησης είναι ότι όλο και περισσότεροι μετανάστες έρχονται στην Ιρλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει πλέον μια εξαιρετικά περιοριστική πολιτική ασύλου.
Οι περισσότεροι αιτούντες προέρχονται από τη Νιγηρία, το Πακιστάν και την Ιορδανία.
Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή της ΕΕ τονίζει ότι η Ιρλανδία δεν είναι σήμερα σε θέση να παρέχει επαρκή στέγαση στους μετανάστες.
Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Η προθεσμία υποβολής της νέας φορολογικής δήλωσης: Τι να προσέξετε;
- Νέα υποχρέωση κανονισμός από σήμερα που κανείς δεν θέλει
- SOS-Κίνδυνος έκρηξης: Ανάκληση χυμού σε γερμανικά σούπερ μάρκετ
- Γιατί η Γερμανία αρνείται να τιμωρήσει τους τεμπέληδες που παίρνουν επιδόματα;
- Στο κόκκινο μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Γερμανία: Ένα βουνό χρέος
- Εκπληκτική μελέτη: Αυτά τα μικρά ονόματα πληρώνουν περισσότερο για ασφάλιση αυτοκινήτου
- Επιτέλους πολύ καλά νέα: Έρχεται η επανάσταση στην μάχη του καρκίνου
- Σπάσατε κάτι ή χτυπήσατε σε σούπερ μάρκετ; Ποιος πληρώνει τη ζημιά;