Η Βαυαρία θέλει άμεση κράτηση και απέλαση για τους επικίνδυνους παραβάτες
Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder τάσσεται υπέρ της ταχύτερης απέλασης των αιτούντων άσυλο. Τώρα έχει βάλει στο στόχαστρο και όσους δεν έχουν ακόμη διαπράξει ποινικό αδίκημα…
Ο Markus Söder (CSU) επιθυμεί ταχύτερες απελάσεις και προηγούμενη άμεση κράτηση των μη αναγνωρισμένων αιτούντων άσυλο, ακόμη και αν δεν έχουν διαπράξει ποινικό αδίκημα, αλλά έχουν απλώς χαρακτηριστεί ως απειλή. Αυτό είναι νομικά εφικτό μέσω των αστυνομικών νόμων.
Υπήρχε ο κίνδυνος να δημιουργηθεί στο κοινό η εντύπωση ότι το κράτος δικαίου είναι υπερβολικά φιλελεύθερο, δήλωσε ο Söder στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk πριν από την έναρξη της Διάσκεψης των πρωθυπουργών.
Η Γερμανία αργεί πολύ να λάβει αποφάσεις, είπε. Ο Söder είχε προηγουμένως παρουσιάσει ένα σχέδιο πέντε σημείων για την επιτάχυνση της επιστροφής των παραβατών και των επικίνδυνων αιτούντων άσυλο.
Είπε ότι οι συμφωνίες επαναπατρισμού πρέπει επιτέλους να τεθούν σε ισχύ, κάτι που αποτελεί κρίσιμο σημείο. “Καλώ επίσης τη γερμανική κυβέρνηση να μιλήσει απευθείας με τη Συρία και όχι να προσπαθεί να βρει μικρές λύσεις μέσω παρακαμπτηρίων”, δήλωσε ο Söder.
Αυτό ισχύει κατ’ αρχήν και για το Αφγανιστάν. “Δεν περιμένω από τον υπουργό Εξωτερικών να πετάξει αμέσως στην Καμπούλ”, δήλωσε ο Söder. Ωστόσο, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλους διαύλους για να ξεκινήσει διάλογο με τους Ταλιμπάν, για παράδειγμα.
Σε πάρα πολλούς ανθρώπους που έρχονται στη Γερμανία από τη Συρία ή το Αφγανιστάν δίνονται λευκές επιταγές μέσω της λεγόμενης επικουρικής προστασίας. Υπάρχει μια “de facto 100 τοις εκατό αναγνώριση”.
Αντ’ αυτού, θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες ατομικές εξετάσεις των περιπτώσεων και ο επαναπατρισμός θα πρέπει γενικά να παραμείνει δυνατός. Ελπίζει επίσης ότι η νέα Επιτροπή της ΕΕ θα δώσει ώθηση στο θέμα αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Επικίνδυνο – ποιον εννοεί αυτό στην πραγματικότητα;
Ο όρος “Gefährder” είναι ένας όρος εργασίας που χρησιμοποιείται από την αστυνομία: η αστυνομία χρησιμοποιεί τον όρο “Gefährder” για να περιγράψει άτομα που πιστεύει ότι είναι πιθανό να διαπράξουν σοβαρές πράξεις βίας με πολιτικά κίνητρα. Οι διαπιστώσεις των αρχών ασφαλείας αρκούν για να χαρακτηριστούν ως απειλή, ακόμη και αν δεν υπάρχουν αποδείξεις για μελλοντικό ποινικό αδίκημα.
Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός για την Αγωγή του Πολίτη εξηγεί: “Η εφαρμογή του όρου, δηλαδή ο χαρακτηρισμός ενός προσώπου ως απειλή, είναι αμφιλεγόμενη, καθώς βασίζεται κυρίως σε υποθέσεις και πορίσματα των αρχών ασφαλείας, αλλά οδηγεί σε ενισχυμένα αστυνομικά μέτρα και διευρυμένες εξουσίες. Για παράδειγμα, η θέσπιση του νέου νόμου περί αστυνομικών καθηκόντων στη Βαυαρία το 2018 επέκτεινε σημαντικά τις αστυνομικές εξουσίες κατά ενός προσώπου που έχει χαρακτηριστεί ως απειλή”.
Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!
Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους μισθούς στη Γερμανία
- Τι αλλάζει για τους πολίτες της Γερμανίας τον Ιούλιο του 2024;
- Πρόστιμο 1000Ε σε οικογένεια που ανάρτησε γερμανική σημαία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Η Amazon συνεχίζει να επενδύει δισεκατομμύρια στη Γερμανία
- Αξιολόγηση Pisa: Ποια είναι τα σοβαρά προβλήματα των μαθητών της Γερμανίας;
- Πώς η στροφή των επιτοκίων κάνει τους Γερμανούς πλουσιότερους;
- Μεγάλη μελέτη: Ποιος είναι ο μέσος μισθός στη Γερμανία;
- Είναι οι Γερμανοί πλούσιοι; Έρευνα της ΕΚΤ φέρνει την ανατροπή
- Μεγάλη γερμανική τράπεζα κλείνει καταστήματα: 1000 χάνουν την δουλειά τους
- Τεράστιο χαλάζι και καταιγίδες πάνω από τη Γερμανία: Πλησιάζει μέτωπο καταιγίδας