Απίστευτο: Αυξάνονται δραματικά οι επιθέσεις σε προσωπικό του ΕΚΑΒ!
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Φρανκφούρτη βιώνουν ένα ανησυχητικό επίπεδο βίας. Νέες στατιστικές καταγράφουν μια τρομακτική τάση…
Στη Φρανκφούρτη, η επιθετικότητα κατά των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Τα στοιχεία από τις στατιστικές εγκληματικότητας του 2023 δείχνουν ότι ο αριθμός των περιπτώσεων αντίστασης και επιθέσεων κατά αστυνομικών αυξήθηκε από 686 το 2022 σε 779 πέρυσι – αύξηση 93 περιπτώσεων ή 13,6%. Οι αστυνομικές στατιστικές καταγράφουν έτσι ένα νέο υψηλό επίπεδο.
Για πρώτη φορά, υπάρχουν περισσότερες από δύο περιπτώσεις ανά ημέρα κατά μέσο όρο. «Δυστυχώς, αυτό είναι μέρος της καθημερινής ζωής στη Φρανκφούρτη», λέει ο αστυνομικός διευθυντής Stefan Müller. Αν συγκρίνουμε τον αριθμό των υποθέσεων από το 2023 με το 2018, παρατηρείται αύξηση κατά 500 αδικήματα κατά αστυνομικών.
Φρανκφούρτη: Οι επιθέσεις κατά των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης αυξάνονται επίσης
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έρχονται επίσης όλο και περισσότερο αντιμέτωπες με τη βία. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας για την εγκληματικότητα, ο αριθμός των θυμάτων στη Φρανκφούρτη έχει αυξηθεί κατά περίπου 50 τοις εκατό από το 2018.
Ο αστυνομικός διευθυντής Müller έχει να πει ξεκάθαρα λόγια για την εξέλιξη αυτή: «Η μεταχείριση της αστυνομίας, των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και της πυροσβεστικής και η έλλειψη σεβασμού έχουν φτάσει σε ένα σημείο που δεν είναι πλέον αποδεκτό». Η ακατανόητη στάση του Αρχηγού της Αστυνομίας στρέφεται κυρίως στις επιθέσεις εναντίον των εργαζομένων στις υπηρεσίες διάσωσης.
Το κύμα επιθέσεων συγκλονίζει τους διασώστες: Το DRK μιλάει
Σε συνέντευξή της στο t-online, η Gisela Prellwitz, εκπρόσωπος της περιφερειακής οργάνωσης DRK στην Έσση, επιβεβαιώνει τη μείωση του σεβασμού προς τους διασώστες.
Η λεκτική κακοποίηση αποτελεί πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, οι σωματικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί μόνο τα τελευταία χρόνια. «Οι άνθρωποί μας βγαίνουν έξω για να βοηθήσουν, ή ακόμα και για να σώσουν ζωές», τονίζει η ίδια. Ως εκ τούτου, βρίσκει τις επιθέσεις κατά των εργαζομένων διάσωσης σοκαριστικές.
«Εκπαιδεύουμε τακτικά το προσωπικό μας ώστε να είναι σε θέση να εκτιμήσει την κατάσταση στο χώρο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να προστατεύσει τον εαυτό του», λέει ο Prellwitz.
Ωστόσο, μέτρα όπως η μεταφορά σπρέι πιπεριού ή η χρήση αλεξίσφαιρων γιλέκων για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν αποτελούν λογική λύση, πιστεύει. Αυτά θα παρεμπόδιζαν την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους ασθενείς.
Ωστόσο, η εκπρόσωπος βρίσκει και καθησυχαστικά λόγια. Από τη μία πλευρά, οι σωματικές επιθέσεις σε εργαζόμενους διάσωσης είναι σχετικά σπάνιες. Από την άλλη πλευρά, οι συνάδελφοί της συναντούν συχνά ευγνώμονες και χαρούμενους ασθενείς. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι διάσωσης λέγεται ότι λαμβάνουν κατά καιρούς ευχαριστήριες επιστολές και τηλεφωνήματα.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Φρανκφούρτης υπέρ αυστηρότερων ποινών
Ο αστυνομικός διευθυντής Stefan Müller, από την πλευρά του, υποστηρίζει την πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών της Έσσης για αυστηροποίηση των ποινών για τέτοιου είδους επιθέσεις. Αυτή προβλέπει την αύξηση της ελάχιστης ποινής από τρεις σε έξι μήνες.
«Με ελάχιστη ποινή έξι μηνών, η μετατροπή σε πρόστιμο θα αποκλειόταν και έτσι θα είχε μεγαλύτερο αποτρεπτικό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με αυτό, διότι προφανώς χρειάζεται αυτό το αποτρεπτικό αποτέλεσμα για να σταματήσει αυτό το σπιράλ”, τόνισε ο Müller.
GRland.info – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Γίνε μέλος, δωρεάν, και έλα στην παρέα του grland.info
- Συναγερμός: Η καταιγίδα Quirina πλησιάζει και φέρνει κατακλυσμό στη Γερμανία
- Πως θα κερδίσετε μείωση του ενοικίου σας στη Γερμανία;
- 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους μισθούς στη Γερμανία
- Σημαντικό! Νέο πακέτο συντάξεων ΙΙ: Τι αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο;
- Πρέπει να το ξέρετε: Αυτά αλλάζουν στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2024