Έλαβε αποζημίωση γιατί την έδιωξαν ενώ έκανε γυμνόστηθη μπάνιο
Η δικαστική διαμάχη σχετικά με τα εκτεθειμένα στήθη σε μια παιδική πισίνα διευθετήθηκε. Στην ενάγουσα επιδικάστηκαν σημαντικά λιγότερα χρήματα από αυτά που είχε ζητήσει.
Μετά από περισσότερα από δυόμισι χρόνια, η δίκη για μια διαμάχη σε μια υδάτινη παιδική χαρά του Βερολίνου έφτασε στο τέλος της.
Το Εφετείο επιδίκασε στην ενάγουσα Gabrielle Lebreton 750 ευρώ συν τόκους.
Σύμφωνα με την απόφαση, πρέπει επίσης να αναλάβει τα δικαστικά έξοδα.
Η Lebreton απαίτησε τουλάχιστον 10.000 ευρώ από το κρατίδιο του Βερολίνου. Δεν είναι δυνατή η άσκηση έφεσης κατά της απόφασης, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του δικαστηρίου.
Η ενάγουσα επικαλέστηκε τον νόμο περί καταπολέμησης των διακρίσεων (LADG), ο οποίος έχει ως στόχο να προστατεύει τους ανθρώπους από τις διακρίσεις των αρχών και να επιτρέπει την υποβολή αξιώσεων αποζημίωσης.
Η τότε 38χρονη είχε επισκεφθεί τον Ιούνιο του 2021 την υδάτινη παιδική χαρά “Plansche” στην περιοχή Treptow-Köpenick του Βερολίνου και κάθισε εκεί σε μια ξαπλώστρα γυμνόστηθη.
Αφού ένας άνδρας ενοχλήθηκε από το θέαμα, οι υπεύθυνοι ασφαλείας ζήτησαν από τη γυναίκα να καλυφθεί, αλλά εκείνη δεν το έκανε.
Τελικά κλήθηκε η αστυνομία. Στη συνέχεια η Lebreton έκανε καταγγελία σε ένα κέντρο κατά των διακρίσεων.
Η περιφέρεια άλλαξε τους κανονισμούς…
Το κέντρο καταγγελιών συμφώνησε με τη Lebreton και συνέστησε στην περιφέρεια να αλλάξει τους κανόνες που διέπουν τη χρήση της παιδικής χαράς. Η περιφέρεια ακολούθησε τη σύσταση.
Σύμφωνα με αυτήν, τα κύρια σεξουαλικά όργανα πρέπει να καλύπτονται πλήρως για όλα τα φύλα – δηλαδή τα στήθη επιτρέπονται.
Το δικαστήριο δήλωσε ότι η ενάγουσα είχε “συνειδητά και σκόπιμα εισέλθει σε μια αντιπαράθεση” με σκοπό να αντιμετωπίσει το ταμπού και τη σεξουαλικοποίηση του γυναικείου στήθους.
Αν και αυτό δεν άλλαζε την -υποτιθέμενη- διάκριση, έπρεπε να ληφθεί υπόψη κατά τον υπολογισμό της αποζημίωσης.
Η υπόθεση διαφέρει έτσι από τις περιπτώσεις “στις οποίες οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με μια απρόβλεπτη και αναπόφευκτη κρατική υπεροχή”.
Η Gesellschaft für Freiheitsrechte (GFF), η οποία είχε υποστηρίξει τον Lebreton στη διαδικασία, επέκρινε την άποψη αυτή.
Το δικαστήριο είχε λάβει υπόψη την κοινωνικοπολιτική δέσμευση του ενάγοντος για την ελαχιστοποίηση της ζημίας.
Παρέλειψε έτσι να αναγνωρίσει την αιτία και το αποτέλεσμα.
Ταυτόχρονα, η GFF χαρακτήρισε την υπόθεση ως μια σημαντική διαδικασία για το ακόμη νεαρό δίκαιο του Βερολίνου.
GRland.info – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
- Όλες οι εθνικές και κρατιδιακές αργίες στη Γερμανία το 2024
- Πόσο κοστίζει η υποβολή αίτησης για τη γερμανική υπηκοότητα;
- Πώς προετοιμάζει η Γερμανία την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας
- Γερμανία: Τι χρήματα κερδίζουν οι οδηγοί λεωφορείων στο Αμβούργο;
- 500 ευρώ σε όποιον καταγγείλει παραβάτες που πετάνε σκουπίδια
- 02/2024: 12 αλλαγές που επηρεάζουν τους ομογενείς στη Γερμανία
- Δίσεκτο έτος: Πότε υπάρχει 29η Φεβρουαρίου στο ημερολόγιο;