Είναι και πάλι η εποχή των κροτώνων στη Γερμανία. Και από το 2019, αυτό αποτελεί πρόβλημα και για τους βόρειους Γερμανούς: επειδή οι περιοχές κινδύνου, οι οποίες βρίσκονται κυρίως στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τη Βαυαρία, καθώς και σε τμήματα της Έσσης, της Θουριγγίας και της Σαξονίας, δεν περιορίζονται αποκλειστικά στη νότια Γερμανία.
Από το 2019, το Emsland αποτελεί περιοχή κινδύνου. Εκτός από τη νόσο του Lyme, τα τσιμπούρια μπορούν επίσης να μεταδώσουν την πολύ επικίνδυνη πρώιμη καλοκαιρινή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα (FSME). Η νόσος δεν θεραπεύεται με φάρμακα.
Ως εκ τούτου, οι περιοχές κινδύνου ορίζονται εάν υπάρχουν περισσότερα από ένα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα 5 ετών.
Αλλά: Ακόμη και αν οι περιοχές δεν έχουν χαρακτηριστεί επίσημα ως περιοχές κινδύνου, τα κρούσματα μπορούν να εμφανιστούν.
Για παράδειγμα, υπήρξαν μεμονωμένα κρούσματα γύρω από το Ανόβερο, το Celle, το Nienburg an der Weser και το Hildesheim.
Κρούσματα έχουν επίσης επιβεβαιωθεί γύρω από το Αμβούργο, βόρεια έως το Bad Segeberg, και νότια σε ολόκληρη την περιοχή Nordheide.
Η κλιματική αλλαγή φέρνει τα τσιμπούρια στο βορρά
Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι το τσιμπούρι, και συνεπώς και οι μεταδοτικές ασθένειες, εξαπλώνονται. “Η τάση κινείται σαφώς προς το βορρά”, λέει επίσης στη Bild ο Μασιάρ Μοναζαχίάν από την υγειονομική υπηρεσία του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.
“Το γεγονός ότι το 2020 η περιοχή της πόλης Dessau-Roßlau στη Σαξονία-Άνχαλτ κηρύχθηκε επίσης περιοχή κινδύνου για τη ΜΣΕ καθιστά σαφές ότι ο ιός των κροτώνων μεταφέρεται βορειότερα”, ανέφερε το γραφείο υγείας της Κάτω Σαξονίας σε ανακοίνωσή του τον Μάιο του 2023.
“Μεταξύ άλλων, αυτό σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, η οποία καθιστά επίσης τις βόρειες περιοχές ελκυστικό βιότοπο για τα τσιμπούρια.
Περιστασιακά, στην Κάτω Σαξονία εντοπίζονται επίσης τροπικά είδη κροτώνων, τα οποία πιθανότατα εισάγονται από μεταναστευτικά πτηνά”.
Τα τσιμπούρια περιμένουν στο γρασίδι και στα φύλλα για πιθανά θύματα. Τα αναγνωρίζουν από τις δονήσεις, τη θερμότητα του σώματος και τις μυρωδιές.
Στη συνέχεια, τα ζώα αναζητούν το βέλτιστο σημείο δαγκώματος, “ιδίως περιοχές του σώματος, όπως το πίσω μέρος του γόνατος, η βουβωνική χώρα, η μασχάλη ή η γραμμή των μαλλιών, δηλαδή ζεστά, υγρά μέρη”, συνεχίζει η υγειονομική υπηρεσία.
Στην περίπτωση της ΜΣΕ, τα μολυσμένα άτομα εμφανίζουν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, όπως πυρετό, πονοκέφαλο και πόνο στα άκρα.
Ακόμη και μετά την επούλωση, μπορεί να εμφανιστούν όψιμες επιπτώσεις όπως πονοκέφαλοι ή ζάλη. Και: περίπου το ένα τοις εκατό των περιπτώσεων ΜΣΕ είναι θανατηφόρες.
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- 4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το νερό βρύσης στη Γερμανία
- Ένα ταξίδι στο κρύο στη Στουτγάρδη: Σπήλαια, ορυχεία και άλλα…
- Τι θα αλλάξει στο γερμανικό διαβατήριο στο μέλλον;
- Καύσωνας στη Γερμανία: Τι κανονισμοί ισχύουν στο χώρο εργασίας;
- Γερμανία το καλοκαίρι; 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε…
- 8 Tips: Τι να κάνετε αν έχει ζέστη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία;
- Οι 5 καλύτεροι λόγοι για να μετακομίσετε στο Ντόρτμουντ
- Η Ελληνική Κυβέρνηση κλείνει ελληνικό σχολείο στη Γερμανία
- Προσοχή: Εντοπίστηκε καρκινογόνος ουσία σε καρυκεύματα
- Χάκερς άρπαξαν δεδομένα από χιλιάδες πελάτες τραπεζών